Microsoft, reclamat privind practicile în domeniul cloud

Microsoft, reclamat privind practicile în domeniul cloud
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2024

Microsoft a fost reclamat de un grup spaniol de startupuri cu privire la practicile sale în domeniul cloud, la autoritatea de reglementare antitrust din Spania, aceasta fiind cea mai recentă plângere privind serviciile sale de cloud computing în creștere rapidă, care a urmat plângerii la UE a unui grup comercial, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Gigantul tehnologic din SUA ocupă locul al doilea în sectorul cloud computing, în urma liderului de piață Amazon, dar se așteaptă să reducă rapid diferența față de acesta, deoarece un grup de funcții AI generative alimentate de tehnologia OpenAI atrage utilizatorii de afaceri, scrie News.ro

FOTO&DOCUMENT Portul Constanța nu a recâștigat rolul de hub la Marea Neagră. A căzut din Top 20 la containere CITEȘTE ȘI FOTO&DOCUMENT Portul Constanța nu a recâștigat rolul de hub la Marea Neagră. A căzut din Top 20 la containere

Asociația spaniolă a startup-urilor, care reprezintă peste 700 de startupuri din Spania, a citat o serie de presupuse practici anticoncurențiale ale Microsoft în ultimii ani.

”Microsoft nu numai că a profitat de poziția dominantă pe piețele sistemelor de operare (Windows) și a software-ului tradițional de productivitate (Microsoft Office, Windows Server, SQL Server) pentru a forța utilizarea cloud-ului său Azure, dar a impus și bariere artificiale, care limitează capacitatea startupurilor de a concura în mod corect și competitiv”, se arată în plângerea văzută de Reuters.

”Aceste practici includ bariere în calea portabilității datelor sau condiții contractuale care restricționează concurența în licențele software, împiedicând alegerea liberă a furnizorilor acestor servicii, reducând capacitatea de alegere și flexibilitatea de care au nevoie startupurile pentru a fi capabile să fie rezistente, să inoveze și să se dezvolte,” potrivit documentului.

Microsoft și-a apărat practicile în sectorul cloud.

”Microsoft oferă clienților noștri opțiune și flexibilitate pentru a trece la un alt furnizor de cloud gratuit, iar termenii noștri de licență le permit clienților noștri și altor furnizori de cloud să ruleze și să ofere software Microsoft pe fiecare cloud. Ne vom implica cu Asociația Spaniolă de Startup pentru a afla mai multe despre preocupările sale”, a spus un purtător de cuvânt.

Asociația a cerut organului de supraveghere a concurenței din Spania să lanseze o investigație și să ia măsuri urgente pentru a asigura o piață competitivă.

Cea mai caldă lună aprilie înregistrată vreodată. Din iunie 2023, în fiecare lună s-a înregistrat un record de temperatură CITEȘTE ȘI Cea mai caldă lună aprilie înregistrată vreodată. Din iunie 2023, în fiecare lună s-a înregistrat un record de temperatură

”Credem că toate companiile ar trebui să poată concura într-un mediu de egalitate pentru a nu rămâne în urmă nici ca clienți, nici ca niște companii care furnizează această tehnologie”, a declarat Carlos Mateo, președintele Asociației Spaniole de Startup, într-un comunicat.

Furnizorii de servicii de infrastructură cloud din Europa (CISPE), ai căror membri includ Amazon, s-au plâns în noiembrie anul trecut autorităților de reglementare antitrust din UE cu privire la noile condiții contractuale ale Microsoft impuse la 1 octombrie, împreună cu alte practici, spunând că acestea dăunează ecosistemului european de cloud computing.

Comisia Europeană a întrebat rivalii din cloud despre cererea Microsoft de date despre clienți, în cadrul investigației sale, în timp ce Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie cercetează, de asemenea, sectorul.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
cloud
spania