Navigarea cu Google Maps a devenit mai simplă: aplicația însoțește indicațiile vocale cu imagini la nivelul străzii

Navigarea cu Google Maps a devenit mai simplă: aplicația însoțește indicațiile vocale cu imagini la nivelul străzii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 mai 2017

Prin integrarea serviciului Street View în modul de navigare al Google Maps, cea din urmă a devenit peste noapte cea mai utilă aplicație de ghidare auto și pedestră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google Maps era și până acum una dintre cele mai bune soluții pentru navigare, fie că vorbim de ghidarea GPS pentru șoferi sau cea pedestră pentru pietoni. Însă, prin punerea în practică a unei simple modificări, aceasta lasă mult în urmă serviciile concurente.

Una dintre cele mai mari probleme ale șoferilor care folosesc aplicații de ghidare survine în momentul în care trebuie să vireze pe o stradă și nu sunt siguri dacă, conform indicațiilor vocale și vizuale, au nimerit strada potrivită sau aceasta era înainte sau după cea aleasă.

Google încearcă să simplifice modul în care sunt oferite indicațiile ce privesc schimbările de direcție prin integrarea funcției Street View direct în modul de navigare al aplicației Google Maps.

WannaCry: atacul cu ransomware a afectat în două zile peste 10.000 de instituții și 200.000 de utilizatori individuali CITEȘTE ȘI WannaCry: atacul cu ransomware a afectat în două zile peste 10.000 de instituții și 200.000 de utilizatori individuali

Practic, șoferii pot vedea imagini ale serviciului Street View, realizate de mașinile Google care au realizat maparea la nivelul străzii, care le arată exact direcția sau strada pe care trebuie să intre conform traseului setat.

Este o modificare mică dar care poate avea un impact benefic major în ceea ce privește experiența navigării, în primul rând pentru șoferi, dar și pentru pietoni.

Singurul inconvenient vine din faptul că imaginea de la nivelul străzii nu este afișată automat, ci doar dacă utilizatorul apasă pe ecran o mică poză de preview. Mai mult ca sigur, însă, că Google va introduce o opțiune prin care utilizatorii să poată activa afișarea automată.

Noua facilitate este disponibilă deocamdată doar pe Android, Google neanunțând când va ajunge și pe iPhone.

Navigarea cu Google Maps a devenit mai simplă: aplicația însoțește indicațiile vocale cu imagini la nivelul străzii

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google maps
gps
navigare