Nokia a revenit pe profit și a câștigat 170 milioane de euro în primele nouă luni

Nokia a revenit pe profit și a câștigat 170 milioane de euro în primele nouă luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2020

Compania finlandeză de telecomunicații Nokia a obținut un profit net atribuibil de 170 milioane de euro în primele nouă luni din acest an, în pofida scăderii vânzărilor, față de pierderi de 557 milioane de euro în perioada similară din 2019, a anunțat, joi, compania, citată de agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatul operațional a trecut de la pierderi de 318 milioane de euro în perioada ianuarie-septembrie 2019, la 444 milioane de euro câștig în acest an, scrie Agerpres.

Apple vrea să-și facă propriul motor de căutare CITEȘTE ȘI Apple vrea să-și facă propriul motor de căutare

Potrivit reprezentanților Nokia, îmbunătățirea rentabilității s-a datorat în special reducerii costurilor operaționale, ca urmare a măsurilor de economisire și unor cheltuieli mai mici cu amortizarea și personalul, precum și majorării profitului brut.

Compania, unul dintre primii trei mari producători mondiali de echipamente de telefonie mobilă, alături de Huawei și Ericsson, a încasat în perioada menționată 15,299 miliarde de euro, în scădere cu 7,2% în termeni interanuali.

Nokia a atribuit această scădere reducerii vânzărilor de rețele de telecomunicații și servicii asociate, deși, în realitate, toate diviziile sale au avut încasări interanuale mai mici.

Conform sursei citate, pandemia de COVID-19 a afectat afacerile companiei, în special din cauza închiderii unor fabrici, ceea ce a avut un impact asupra vânzărilor de circa 200 milioane de euro, dar reprezentanții grupului consideră că aceste vânzări nu s-au pierdut ci se vor realiza mai târziu.

Veniturile companiei s-au redus în aproape toate regiunile, cu excepția Orientului Mijlociu și Africii, unde au crescut cu 6%, și a Europei, unde încasările nu au variat și s-au situat în jurul a 4,72 miliarde de euro.

În America de Nod, principala sa piață în prezent, vânzările au scăzut cu 1%, la 4,83 miliarde de euro, în timp ce diminuările cele mai semnificative au avut loc în China, unde încasările au totalizat 955 milioane de euro (minus 30%), și în America Latină - 720 milioane de euro (minus 28%).

Nokia Networks, divizia de rețele de telecomunicații, a avut încasări de 11,825 miliarde de euro, în scădere cu 7%, iar Nokia Software, noua divizie ce grupează afacerile esențiale ale companiei, după ultima restructurare, a facturat 1,795 miliarde de euro (minus 5%).

La rândul său, Nokia Technologies, responsabilă cu gestionarea portofoliului de patente și licențe, a avut o reducere a veniturilor de 8%, până la 1,020 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokia
telecomunicații