Nvidia lansează un computer pentru inteligență artificială

Nvidia lansează un computer pentru inteligență artificială
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 mar 2019

Nvidia, companie cunoscută în special pentru soluțiile grafice de gaming, a prezentat un computer specializat în sarcini din zona inteligenței artificiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Numit Jetson Nano, micul computer va putea fi folosit de către dezvoltatori, cercetători și producători în scopul realizării unor aplicații ce au la bază procese de inteligență artificială.

Dezvoltarea din ultimii ani a AI-ului, cu toate subdomeniile sale, nu a ținut pasul cu suportul hardware - cel ce face posibile toate sarcinile și calculele necesare - care nu este foarte răspândit și la îndemâna oricui.

Jetson Nano va realiza sarcinile local. Datele transferate de la perifericele folosite, nu părăsesc dispozitivul. Asta conferă un nivel mai bun de securitate și o viteză mai mare de realizare a operațiunilor.

După mulți ani de pierderi, restructurări și reorientări, HTC a revenit pe profit CITEȘTE ȘI După mulți ani de pierderi, restructurări și reorientări, HTC a revenit pe profit

Computerul celor de la Nvidia are o putere de procesare de 472 gigaflops susținută de un procesor ARM A57 cu patru nuclee, o placă grafică Nvidia Maxwell cu 128 de nuclee și 4 GB de memorie LPDDR RAM.

Sunt suportate unele dintre cele mai populare platforme de AI, precum TensorFlow a celor de la Google, PyTorch, Caffe, Keras și MXNet.

Nu lipsesc conexiunile pentru USB, internet prin cablu și chiar pentru transportul informației cu ajutorul unui card de memorie.

Jetson Nano va costa 99 de dolar și va concura cu dispozitive similare lansate deja Intel și Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligenta artificiala
computer
nvidia