Obama l-a avertizat pe Zuckerberg cu privire la amestecul rus în alegerile americane

Obama l-a avertizat pe Zuckerberg cu privire la amestecul rus în alegerile americane
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2017

Patronul Facebook Mark Zuckerberg a fost avertizat de către Barack Obama cu privire la influența rusă în alegerile prezidențiale, dezvăluie Washington Post (WP), care precizează că fostul președinte a stat de vorbă personal cu tânărul miliardar, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”La nouă zile după ce Mark Zuckerberg considera «nebună» ideea că știri false difuzate pe rețeaua sa de socializare ar fi putut să joace un rol-cheie în alegerile americane, președintele Barack Obama l-a contactat personal pe tânărul miliardar pentru ca să tragă ceea ce dorea să fie un semnal de alarmă”, scria în ediția de duminică ziarul american.

”Înstr-o sală privată, în marja unei reuniuni a liderilor lumii la Lima, în Peru, cu două luni înainte de învestirea lui iDonald Trump, Barack Obama l-a îndemnat personal pe patronul Facebook să ia în serios amenințarea știrilor false și a dezinformării politice”, detaliază ziarul, potrivit News.ro.

Rate și mai mari la bănci: Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, a ajuns la 1,11%, nivel maxim de aproape 2 ani CITEȘTE ȘI Rate și mai mari la bănci: Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, a ajuns la 1,11%, nivel maxim de aproape 2 ani

”Dacă Facebook și Guvernul nu abordează amenințarea, l-ar fi avetizat Obama, lucrurile n-ar putea decât să se întrăutățească în cursa viitoare la președinție”, potrivit aceleiași surse.

Zuckerberg a recunoscut că știrile false ridicau o problemă, însă i-a răspuns președintelui că aceste mesaje nu erau curente pe Facebook, subliniind că problema nu este ușor de remediat, adaugă The Washington Post, citând o sursă la curent cu discuția dintre cei doi și care a solicitat protecția anonimatului.

Ziarul dezvăluie această conversație în contextul în care grupul a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că sute de conturi, activate probabil din Rusia, au fost folosite pentru a cumpăra spațiu publicitar cu scopul de a alimenta tensiuni politice în Statele Unite înainte și după alegerile prezidențiale.

Joi, Facebook a acceptat, până la urmă, să furnizeze Congresului conținutul mesajelor care ar fi fost finanțate de Rusia cu scopul de a influența alegerile prezidențiale din 2016.

Potrivit The Washington Post, hackeri cu legături cu serviciile secrete ale armatei ruse (GRU) ar fi început să creeze conturi false pe Facebook în iunie 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
obama
zuckerberg