Ochelarii de AR Glass devin în mod oficial un produs Google și aduc schimbări importante

Ochelarii de AR Glass devin în mod oficial un produs Google și aduc schimbări importante
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 mai 2019

Glass Enterprise Edition 2 este a doua versiune ochelarilor de realitate virtuală produși inițial de Alphabet și destinați zonei enterprise, dar care acum poartă brandul Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dezvoltați până acum de divizia X din cadrul Alphabet, specializată în proiecte experimentale, produsul Glass, împreună cu echipa care-l dezvoltă, se mută la Google și este disponibil într-o nouă versiune care aduce câteva upgrade-uri importante.

Glass Enterprise Edition 2 arată la fel ca prima versiune, însă ascunde câteva schimbări importante la interior.

În primul rând, Glass a făcut tranziția către o platformă Qualcomm și folosește acum chipset-ul de realitate virtuală și realitate augmentată al acestora, Snapdragon XR1.

Italia investighează Google pentru că ar fi abuzat de poziția dominantă pe piața dispozitivelor smart, în detrimentul Enel CITEȘTE ȘI Italia investighează Google pentru că ar fi abuzat de poziția dominantă pe piața dispozitivelor smart, în detrimentul Enel

Noua platformă hardware a făcut posibilă funcționarea Glass pe Android și configurarea prin setul de instrumente Android Enterprise Mobile Device Management.

De asemenea, Glass Enterprise Edition 2 are acum o cameră foto mai performantă și include o conexiune USB-C.

Ochelarii celor de la Google nu se compară ca funcționalitate cu HoloLens ai celor de la Microsoft, însă încearcă să se diferențieze ca un produs ușor de folosit care oferă acces facil la informații utile în raza câmpului vizual.

Glass Enterprise Edition 2 va costa 999 de dolari și va fi vândut doar companiilor, nu și consumatorilor finali.

viewscnt
Afla mai multe despre
google glass
realitate augmentata
ochelari