OpenAI a prezentat un instrument care poate reproduce cu ușurință vocea oricui

OpenAI a prezentat un instrument care poate reproduce cu ușurință vocea oricui
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 mar 2024

Cea mai nouă soluție a producătorului ChatGPT se numește Voice Engine și poate reproduce vocea umană după doar 15 secunde.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

OpenAI anunță că a încheiat un prim test la scară redusă a unui nou instrument, numit Voice Engine, care poate reproduce vocea oricărui om.

Mai impresionant (și, de asemenea, îngrijorător) este faptul că Voice Engine nu are nevoie pentru asta decât de o înregistrarea de 15 secunde a vocii respective.

Meta își va dota ochelarii inteligenți cu AI CITEȘTE ȘI Meta își va dota ochelarii inteligenți cu AI

Tehnologia se bazează pe actualul API text-to-speech al companiei și este în lucru din 2022. O mulțime de de mostre, menite să demonstreze capacitatea acesteia, au fost deja publicate pe site-ul companiei.

OpenAI vede această tehnologie ca fiind utilă pentru asistența la citire, traducerea limbajului și ajutarea celor care suferă de afecțiuni bruște sau degenerative de vorbire.

Compania spune și că înțelege cum acest instrument ar putea fi folosit în scopuri necinstite, mai ales că suntem într-un an electoral în multe regiuni ale lumii.

De aceea, oricine va folosi tehnologia va trebui să dezvăluie publicului că vocile sunt generate de AI. Fiecare suntem creat astfel va fi filigranat, pentru a i se putea urmări originea.

OpenAI nu a spus când va lansa Voice Engine, care ar putea fi comercializat pentru 15 dolari la un milion de caractere.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
voice engine
voce