Grupul francez Orange este aproape de finalizarea procesului de fuziune între Orange România și Orange Romania Communications, fiind agreați acum termenii și motivațiile tehnice.
La finele anului trecut, Orange a semnat un acord cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării pentru încheierea fuziunii.
Acest acord vine ca urmare a achiziționării de către Orange a unei participații de 54% în OROC (fost Telekom Romania Communications) în septembrie 2021.
CITEȘTE ȘI FOTO Analiză în Spania - 2023 este anul Digi. Devine cel mai mare rival, pregătind investiții de 2 miliarde de euro și un serviciu de televiziune cu platăConform acestui nou acord, ambele părți au convenit asupra unei structuri în care Orange va deține 80% din capitalul social și 80% din drepturile de vot în entitatea rezultată, în timp ce ministerul va deține 20% din capitalul social și 20% din drepturile de vot.
Orange România a raportat venituri individuale de 1,2 miliarde de euro în 2022 și este operatorul de telefonie mobilă numărul unu din România, în timp ce Orange Romania Communications, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații fixe din România, a raportat venituri de 513 milioane de euro în 2022.
Finalizarea tranzacției este așteptată în prima jumătate a anului 2024.