Parlamentarii UE i-au invitat pe șefii Amazon, Apple, Facebook și Alphabet la o audiere la Bruxelles, pe 1 februarie

Parlamentarii UE i-au invitat pe șefii Amazon, Apple, Facebook și Alphabet la o audiere la Bruxelles, pe 1 februarie
scris 24 ian 2021

Parlamentarii europeni i-au invitat pe directorii generali ai Amazon, Apple, Facebook și Alphabet la o audiere la Bruxelles, pe 1 februarie, în condițiile în care încearcă să reducă puterile giganților americani din sectorul tehnologiei, prin intermediul legislației, transmite Reuters.

”Scopul audierii planificate este de a avea un schimb de opinii cu directorii generali ai celor mai mari patru companii care operează platforme de socializare la nivel mondial, pentru a afla despre modelele lor de afaceri actuale și conceptele referitoare la viitor, deoarece acestea se confruntă cu provocările modificării condițiilor pieței”, arată o invitație trimisă companiilor, scrie News.ro.

”Evenimentul va contribui la pregătirea membrilor Parlamentului European pentru viitoarele discuții privind potențialele noi reglementări destinate sectorului digital. Din toate aceste motive, dorim să clarificăm că această invitație este doar pentru directorii generali”, mai afirmă invitația.

Potrivit invitației, parlamentarii sunt dispuși să schimbe data într-o altă zi din februarie sau martie, dar persoane apropiate companiilor au îndoieli că șefii acestora vor accepta invitația.

Vineri a apărut informația că directorul general al Alphabet, Sundar Pichai, va organiza o videoconferință cu șefa antitrust a UE, Margrethe Vestager, pe 25 ianuarie, conform programului Comisiei Europene.

Alphabet închide Loon CITEȘTE ȘI Alphabet închide Loon

Vestager, care face presiuni pentru adoptarea unor noi reguli, dure, va discuta cu Pichai  problemele legate de sectorul digital și de concurență, a spus o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
apple
facebook
alphabet