Peste 600 de milioane de download-uri din Google Play au livrat malware anul acesta

Peste 600 de milioane de download-uri din Google Play au livrat malware anul acesta
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 nov 2023

Magazinul oficial de aplicații pentru Android continuă să fie o sursă nesigură și să găzduiască, în ciuda promisiunilor gigantului american, aplicații compromise cu malware.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până acum, anul acesta, au fost contorizate mai bine de 600 de download-uri din Google Play prin care utilizatorii s-au pricopsit cu malware.

Cifra este inclusă într-un raport Kaspersky, care analizează și cele mai notabile cazuri din ultimii, precum metodele folosite frecvent pentru infectarea cu malware a smartphone-urilor.

Google Chrome merge mai departe cu planurile de limitare a funcționalității extensiilor de blocare a reclamelor CITEȘTE ȘI Google Chrome merge mai departe cu planurile de limitare a funcționalității extensiilor de blocare a reclamelor

Kaspersky amintește cazul iRecorder, o aplicație lansată în 2021, care nu prezenta niciun pericol la început, dar, care, din 2022 s-a transformat într-un instrument de supraveghere.

O categorie specială o reprezintă aplicațiile făcute în China, care colectează și trimit către serverele din această țară cantități enorme de date, fără acceptul sau măcar cunoștința utilizatorilor.

Experții în securitate au atras atenția de foarte multe ori în ultimii ani asupra aplicațiilor de Android, găzduite chiar în magazinul oficial, care conțin malware și își spionează utilizatorii.

Google se bazează în principal pe soluții automatizate pentru verificarea aplicațiilor adăugate în Google Play, un sistem care, după nenumărate incidente, trebuit măcar revizuit de gigantul american.

viewscnt
Afla mai multe despre
google play
aplicații
malware
android