Peste 600 de milioane de download-uri din Google Play au livrat malware anul acesta

Peste 600 de milioane de download-uri din Google Play au livrat malware anul acesta
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 nov 2023

Magazinul oficial de aplicații pentru Android continuă să fie o sursă nesigură și să găzduiască, în ciuda promisiunilor gigantului american, aplicații compromise cu malware.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Până acum, anul acesta, au fost contorizate mai bine de 600 de download-uri din Google Play prin care utilizatorii s-au pricopsit cu malware.

Cifra este inclusă într-un raport Kaspersky, care analizează și cele mai notabile cazuri din ultimii, precum metodele folosite frecvent pentru infectarea cu malware a smartphone-urilor.

Google Chrome merge mai departe cu planurile de limitare a funcționalității extensiilor de blocare a reclamelor CITEȘTE ȘI Google Chrome merge mai departe cu planurile de limitare a funcționalității extensiilor de blocare a reclamelor

Kaspersky amintește cazul iRecorder, o aplicație lansată în 2021, care nu prezenta niciun pericol la început, dar, care, din 2022 s-a transformat într-un instrument de supraveghere.

O categorie specială o reprezintă aplicațiile făcute în China, care colectează și trimit către serverele din această țară cantități enorme de date, fără acceptul sau măcar cunoștința utilizatorilor.

Experții în securitate au atras atenția de foarte multe ori în ultimii ani asupra aplicațiilor de Android, găzduite chiar în magazinul oficial, care conțin malware și își spionează utilizatorii.

Google se bazează în principal pe soluții automatizate pentru verificarea aplicațiilor adăugate în Google Play, un sistem care, după nenumărate incidente, trebuit măcar revizuit de gigantul american.

viewscnt
Afla mai multe despre
google play
aplicații
malware
android