Piața smartphone-urilor a scăzut pentru al cincilea trimestru consecutiv

Piața smartphone-urilor a scăzut pentru al cincilea trimestru consecutiv
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 apr 2023

În primul trimestru al acestui an piața smartphone-urilor a scăzut din nou, pentru a cincea oară la rând, însă, de data aceasta, scăderea a fost mai mică decât cea din ultimul trimestru al anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piața smartphone-urilor a pierdut alte 12 procente în primul trimestru al acestui an, conform analizei făcute Canalys, care spune că scăderea a fost în parametrii așteptați de analiști.

Apple, liderul din trimestrul anterior, are acum trei procente în plus față de aceeași perioadă a anului trecut, însă, cu 21% din piață pierde primul loc în clasamentul celor mai mari producători de smartphone-uri.

Google se pregătește să-și lanseze primul smartphone pliabil CITEȘTE ȘI Google se pregătește să-și lanseze primul smartphone pliabil

Pe primul loc revine Samsung, deși pierde 2% față de anul trecut. Diferența acum este de doar un procent între Samsung și Apple, după ce în aceeași perioadă a anului trecut era de trei procente.

În clasamentul marilor producători urmează Xiaomi, cu 11% din piață, Oppo cu 10% și Vivo cu 8%. Restul producătorilor de smartphone-uri însumează 28% din piață.

Cererea scăzută a determinat producătorii să-și reducă volumul de producție și să încerce să-și golească inventarul existent, spun cei de la Canalys.

Analiștii se așteaptă ca primele semne pozitive să apară deja în al doilea trimestru al anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
samsung
apple
xiaomi
oppo
vivo