Piața smartphone-urilor va reveni anul acesta la nivelul de dinainte de pandemie

Piața smartphone-urilor va reveni anul acesta la nivelul de dinainte de pandemie
scris 4 feb 2021

Pandemia a lovit din plin producătorii de smartphone-uri, care au avut un 2020 extrem de slab, însă, anul acesta lucrurile vor reveni la normal.

După un T4 2020 dătător de speranțe, Gartner estimează că anul acesta vor fi livrate 1,5 milioane de smartphone-uri la nivel global, ceea ce ar reprezenta o creștere cu 11,4% față de 2020.

Cum anul trecut scăderea a fost de 10,5%, cu peste 11 procente creștere în 2021, producătorii de smartphone-uri ar putea reveni chiar cu un ușor plus față de situația de dinainte să izbucnească pandemia.

FOTO Huawei își anunță al doilea smartphone pliabil. Compania întoarce foaia CITEȘTE ȘI FOTO Huawei își anunță al doilea smartphone pliabil. Compania întoarce foaia

Înainte de pandemie, piața smartphone-urile se afla într-o relativă stagnare. Producătorii au încercat să crească prețurile, iar utilizatorii au realizat că nu au nevoie să-și schimbe neapărat telefoanele la fiecare 2-3 ani.

În plus, scumpirea smartphone-urilor nu a venit cu inovații impresionante, ba chiar din contră, nivelul upgrade-urilor a scăzut de la an la an, reducând și mai mult motivația schimbării telefonului.

Astfel, producătorii smartphone-urilor cu Android au resimțit reculul scumpirilor, și au realizat că, într-o piață cu o concurență atât de acerbă, nu pot avea marja de profit pe care o are Apple, de la care au împrumutat ideea creșterii prețurilor.

Analiștii cred că, dacă nu exista trecerea la 5G, scăderea pieței ar fi fost mult mai accentuată anul trecut și, la fel, fără 5G revenirea nu ar fi la fel de rapidă.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
pandemie