Procesul intentat de Twitter lui Elon Musk pentru a forța achiziția companiei se va judeca în octombrie

Procesul intentat de Twitter lui Elon Musk pentru a forța achiziția companiei se va judeca în octombrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2022

Cancelarul Curții de cancelarie din Delaware Kathaleen McCormick a decis în favoarea Twitter pentru judecarea în procedură accelerată a unui proces prin care compania vrea să îl oblige pe Elon Musk să respecte acordul de achiziție convenit, în valoare de 44 de miliarde de dolari, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procesul de cinci zile va avea loc în octombrie, scrie News.ro.

EXCLUSIV SURPRIZĂ Gigantul Microsoft pregătește primul său data center din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SURPRIZĂ Gigantul Microsoft pregătește primul său data center din România

În timpul audierii, avocatul Twitter, Bill Savitt, de la Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, a susținut că cererea Twitter pentru un proces în septembrie a fost în conformitate cu termenele pentru cazuri similare din trecut. El a adăugat că un program rapid al procesului este imperativ pentru a opri prejudiciul pe care Twitter l-a suferit din cauza incertitudinii privind încheierea acordului și presupusa denigrare din partea lui Musk.

Savitt a mai susținut că încercările lui Musk de a întârzia procesul ar putea fi un truc pentru ”a epuiza timpul”, lăsând puțin timp pentru contestații înainte ca angajamentele pe care le-a luat pentru a finanța acordul să expire.

Avocatul lui Musk, Andrew Rossman, de la Quinn Emanuel, a susținut că termenul accelerat a fost mult prea agresiv pentru ca echipa sa să examineze datele uriașe de pe Twitter, pe care Musk dorește să le examineze pentru a verifica procentul de conturi de spam de pe platformă.

Rossman a acuzat că Twitter dorește ”să continue să învăluie în secret” acest număr și nu a furnizat informațiile pe care Musk le-a cerut companiei mai devreme.

Dar Savitt a susținut că determinarea procentului de conturi de spam nu este necesară în acest caz, deoarece ”nimic din acordul de fuziune nu se referă la această întrebare”.

În iulie, Musk, prin intermediul avocaților săi, a trimis o scrisoare directorului juridic al Twitter, Vijaya Gadde, explicând de ce miliardarul crede că achiziția lui nu mai trebuie să continue.

Avocații au susținut că Twitter a subraportat numărul de conturi de spam și fraudă pe serviciul său de mesagerie și nu a reușit să trimită informații lui Musk care ar putea ajuta să se calculeze mai bine acele statistici.

Ulterior, Twitter l-a dat în judecată pe Musk și pe unii dintre asociații săi, la sfârșitul lunii iulie, pentru acuzațiile potrivit cărora miliardarul ”refuză să-și onoreze obligațiile față de Twitter și acționarii săi, deoarece înțelegerea pe care a semnat-o nu mai servește intereselor sale personale”.

La acea vreme, Twitter dorea un proces de 4 zile care să înceapă în septembrie. Cu toate acestea, Musk și avocații săi au cerut ulterior instanței să respingă cererea Twitter pentru un proces rapid. În schimb, miliardarul și avocații săi vor ca anul viitor să aibă loc un proces în instanță, susținând că Twitter a inițiat o cerere a unui proces rapid după două luni de tergiversare și supărare”, potrivit unui dosar al instanței.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter