Profitul operațional al Samsung a scăzut în trimestrul trei cu 32%, pentru prima oară din 2019, din cauza prețurilor mai mici ale semiconductorilor

Profitul operațional al Samsung a scăzut în trimestrul trei cu 32%, pentru prima oară din 2019, din cauza prețurilor mai mici ale semiconductorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2022

Profitul operațional al Samsung a scăzut în trimestrul trei cu 32%, pentru prima oară din 2019, din cauza prețurilor mai mici ale semiconductorilor și a cererii mai slabe, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul sud-coreean a declarat că se așteaptă ca profitul operațional să fie între 10.700 miliarde de woni (7,57 miliarde dolari) și 10.900 miliarde de woni sud-coreeni, scrie News.ro

Aceasta este prima scădere a profitului operațional din 2019.

EXCLUSIV LIFE IS HARD pregătește un fond de 1 milion de euro care va intra ca acționar în firme focusate pe digitalizarea serviciilor și aplicarea unor tehnologii noi în asigurări CITEȘTE ȘI EXCLUSIV LIFE IS HARD pregătește un fond de 1 milion de euro care va intra ca acționar în firme focusate pe digitalizarea serviciilor și aplicarea unor tehnologii noi în asigurări

Samsung a raportat o creștere a veniturilor între 75.000 de miliarde și 77.000 de miliarde de woni coreeni, o creștere de la 1,3%-4% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Afacerea cu cipuri a Samsung, care include vânzarea de cipuri pentru laptopuri, servere și stocare, precum și producția de semiconductori, reprezintă 70% din profiturile sale.

Compania vinde cipuri NAND și DRAM, care sunt utilizate de la dispozitive precum laptopuri și smartphone-uri, până la centrele de date. De asemenea, are o afacere de producție de semiconductori.

Samsung nu a publicat niciun comentariu pe lângă previziunile pentru trimestrul trei, dar analiștii au spus că o scădere a prețurilor cipurilor de memorie și a cererii se află probabil în spatele scăderii profitului.

Daiwa Capital Markets a declarat vineri, într-o notă, că livrările de cipuri DRAM și NAND au scăzut cu 15% și 10%, de la trimestru la trimestru, în timp ce prețurile au scăzut cu 19% și, respectiv, 20%, de la trimestru la trimestru, ”ceea ce a dus la o scădere bruscă a profiturilor.”

Scăderea estimată a profitului adaugă și alte preocupări cu privire la sectorul cipurilor, care se confruntă cu o cerere mai slabă pe fondul unui mediu macroeconomic global mai slab.

Advances Micro Devices a raportat joi estimări preliminare ale veniturilor pentru trimestrul al treilea, care au fost cu mult sub indicațiile inițiale.

Firma americană a citat ”piața PC-urilor mai slabă decât se aștepta și acțiuni semnificative de corecție a stocurilor de-a lungul lanțului de aprovizionare cu PC-uri”.

Micron, companie concurentă a Samsung, a avertizat luna trecută că ”cererea consumatorilor și facto0rii contrari legați de stocuri” îi afectează pe producătorii de cipuri de memorie.

Prognoza de scădere a profitului Samsung a trimis unde de șoc pentru acțiunile altor producători de cipuri.

În Europa, acțiunile unor companii precum producătorul olandez de echipamente ASML și furnizorul Apple STMicro au scăzut vineri.

Acțiunile TSMC , cel mai mare producător de cipuri pe bază de contract din lume, au scăzut tranzacțiile din Taiwan. Cu toate acestea, după închiderea pieței din Taiwan, compania a raportat o creștere de 42,6% a veniturilor de la an la an.

Multe companii, inclusiv Micron , își reduc cheltuielile de capital și reduc stocurile, ceea ce ar putea ajuta companii precum Samsung să se recupereze și să semnaleze plafondul minim al recesiunii actuale a sectorului semiconductorilor.

SK Kim, analist la Daiwa Securities Capital Markets, anticipează se așteaptă că prețurile cipurilor de memorie își vor reveni în prima jumătate a anului viitor, adăugând că prețul acțiunilor Samsung ”vor atinge, de asemenea, nivelul minim în curând”.

Acțiunile Samsung au scăzut cu peste 28% până în prezent. În ciuda recesiunii recente, Samsung a stabilit o foaie de parcurs pentru afacerea sa de semiconductori în care își propune să înceapă producția celor mai avansate cipuri în cinci ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
profit