Rețeaua socială de întrebări și răspunsuri Quora, atacată de hackeri. Peste 100 de milioane de conturi au fost compromise

Rețeaua socială de întrebări și răspunsuri Quora, atacată de hackeri. Peste 100 de milioane de conturi au fost compromise
scris 4 dec 2018

Rețeaua socială de întrebări și răspunsuri Quora a anunțat că a fost spartă de hackeri și că toate datele stocate pe servere au fost compromise.

Peste 100 de milioane dintre utilizatorii care au cont pe Quora sunt afectați, datele acestora intrând în posesia hackerilor.

Aceștia au reușit să copieze de pe serverele Quora numele, parolele, adresele de mail, toate acțiunile publice sau private din cadrul rețelei (întrebări, răspunsuri, voturi etc.) și toate datele importate din alte rețele sociale (Facebook, Twitter etc.).

Parolele furate erau stocate în format criptat, ceea ce înseamnă că nu pot fi citite fără cheia folosită pentru criptare. Chiar și așa, utilizatorii care folosesc aceeași parolă la mai multe site-uri sunt sfătuiți să o schimbe peste tot.

ANCOM: Decizia privind tarifele maxime pentru accesul pe proprietatea publică a intrat în vigoare CITEȘTE ȘI ANCOM: Decizia privind tarifele maxime pentru accesul pe proprietatea publică a intrat în vigoare

Atacul a fost descoperit pe 30 noiembrie și este încă investigat. Toți utilizatorii au fost delogați forțat și sunt obligați acum să-și schimbe parolele.

Utilizatorii au fost înștiințați printr-un e-mail în care este detaliat atât atacul cu consecințele sale, cât și acțiunile necesare din partea companiei și a utilizatorilor rețelei.

Atacul este unul dintre cele mai mari de anul acesta, ca număr de utilizatori vizați și date accesate. Cel mai grav atac din istorie rămâne cel suferit de Yahoo! în 2013, când au fost afectați peste 3 miliarde de utilizatori.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
quora
hackeri