România, implicată activ în dezvoltarea standardelor IT, în cadrul Institutului European de Standardizare în Telecomunicații (ETSI)

România, implicată activ în dezvoltarea standardelor IT, în cadrul Institutului European de Standardizare în Telecomunicații (ETSI)
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 11 oct 2018

Din septembrie 2018, încă o companie românească a devenit în mod oficial membră a Institutului European de Standardizare în Telecomunicații (ETSI), urmând să participe activ la dezvoltarea standardelor esențiale pentru domeniul IT și al telecomunicațiilor. certSIGN este cea de-a patra companie din România care obține această calitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Standardele ETSI sunt element cheie pentru activitatea prestatorilor de servicii de încredere calificați. Un exemplu în acest sens îl reprezintă semnătura electronică calificată, singura semnătură electronică echivalentă, în mod implicit, din punct de vedere juridic cu semnătura olografă, care se realizează folosind standardele definite de ETSI. Ca membru al Institutului European de Standardizare în Telecomunicații, compania se va implica nu doar în implementarea standardelor, ci și în realizarea lor, permițând astfel lansarea unor produse noi, în beneficiul industriei din România și al utilizatorilor.

Cu peste 800 de membri din 66 de țări la nivel internațional, ETSI este o organizație independentă, nonprofit, responsabilă de standardizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC) în Europa. Institutul este unul dintre cele trei organisme recunoscute oficial în Uniunea Europeană ca Organizație Europeană de Standardizare (ESO). În domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor, standardele vizează nevoile de interconectare și interoperabilitate între sisteme și rețele, respectarea legislației, asigurarea securității și protejarea utilizatorilor.

certSIGN este prestator de servicii de încredere calificat pentru emiterea de certificate digitale, servicii de marcare temporală și arhivare electronică. Compania, certificată în conformitate cu standardele ISO/IEC 270001:2005 pentru sistemul de management al securității informației, este specializată în infrastructuri de chei publice, criptografie și sisteme de management al cardurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
etsi
certsign