Rusia amendează Google după ce nu a șters conținut interzis

Rusia amendează Google după ce nu a șters conținut interzis
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2021

Un tribunal din Moscova a amendat compania americană Google, parte a conglomeratului multinațional Alphabet Inc, cu un total de 14 milioane de ruble (190.398 dolari) pentru încălcarea regulilor rusești privind conținutul interzis, o penalitate ce intervine în mijlocul unor dispute mai largi între Rusia și companiile Big Tech, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Rusia a amendat în mod obișnuit giganți ai social media după ce aceștia nu au eliminat conținut interzis și caută să forțeze companiile străine de tehnologie să își deschidă birouri în țară, scrie Agerpres.

BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020 CITEȘTE ȘI BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020

Tribunalul districtului moscovit Taganski a declarat că Google a fost amendată cu cinci amenzi administrative de 4 milioane de ruble, 1,5 milioane ruble, 5 milioane de ruble, 1,5 milioane ruble și 2 milioane ruble respectiv.

Un purtător de cuvânt al Google a confirmat primele două amenzi, dar nu a oferit niciun comentariu suplimentar.

Rusia a lovit Google cu o serie de amenzi mici anul trecut, din motive variind de la a nu șterge conținutul considerat de Moscova ilegal până la nelocalizarea datelor utilizatorilor.

Google este de asemenea subiectul unei hotărâri judecătorești a unui tribunal din Moscova ce obligă compania să deblocheze contul YouTube al Tsargrad TV, un canal creștin ortodox deținut de Konstantin Malfeev, aflat sub sancțiuni financiare americane și ale UE.

O ședință de apel este programată pentru 20 de septembrie. Tsargrad TV a anunțat luni că a abandonat discuțiile cu Google, care deține YouTube, și a acuzat compania americană că trage de timp la negocieri

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
google