Samsung nu renunță să dezvolte cipuri pentru propriile smartphone-uri

Samsung nu renunță să dezvolte cipuri pentru propriile smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 ian 2023

Chiar dacă, pentru moment, Samsung a decis să folosească doar chipset-uri Qualcomm pe propriile smartphone-uri, compania coreeană lucrează în paralel și la îmbunătățirea propriilor cipuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Seria de smartphone Galaxy S23, aflată la doar câteva zile distanță de lansarea oficială, nu va mai avea cipuri Exynos, produse de Samsung, ci se va baza exclusiv pe cipurile livrate de Qualcomm.

Qualcomm le va livra celor la Samsung o versiune exclusivă de Snapdragon 8 Gen 2, modificată special pentru smartphone-urile din seria Galaxy S23 și, pentru prima oară, niciunul din telefoanele care compun această serie nu va avea cipuri dezvoltate de Samsung.

FOTO Cum va arăta prima tabletă OnePlus CITEȘTE ȘI FOTO Cum va arăta prima tabletă OnePlus

În anii precedenți, exista o împărțire pe regiuni a cipurilor. De exemplu, modelele vândute în Statele Unite aveau cipuri Snapdragon, în vreme ce telefoanele vândute în Europa se bazau pe Exynos.

Se pare că decizia Samsung de a renunța la propriile cipuri are legătură cu performanța mai slabă a propriilor cipuri, ceea ce nu dă bine pentru o companie care dezvoltă cipuri pentru mulți clienți și concurează cu TSMC.

Însă, renunțarea la Exynos este doar una temporară, conform mai multor surse din industrie. Samsung va continua să folosească Snapdragon pe propriile telefoane până când va reuși să facă din Exynos un cip la fel sau chiar mai bun.

Samsung va prezenta seria Galaxy S23 pe 2 februarie. Compania coreeană, la fel ca toți ceilalți producători de smartphone-uri, trece printr-o perioadă foarte grea, după cel mai slab trimestru din toate timpurile, când piața a scăzut cu 18,3%, conform IDC.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
cipuri
exynos
snapdragon
smartphone