Scanarea facială devine obligatorie în China la cumpărarea unui serviciu mobil

Scanarea facială devine obligatorie în China la cumpărarea unui serviciu mobil
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 dec 2019

Chinezii care vor să cumpere un telefon sau un nou abonament de servicii mobile vor fi supuși unei scanări faciale obligatorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

De la 1 decembrie, în China a intrat în vigoare o nouă lege, care prevede obligativitatea unei scanări faciale a tuturor celor care achiziționează un telefon mobil nou sau semnează un contract nou cu un operator de comunicații.

Scanarea facială nu înlocuiește vechile cerințe, precum prezentarea actului de identitate, ci le completează.

Ca orice măsură de acest gen, scanarea facială are și aici mai multe implicații, putând avea părți pozitive, dar stârnind și îngrijorări în același timp.

Utilizarea telefoanelor mobile în străinătate a crescut semnificativ după eliminarea tarifelor de roaming CITEȘTE ȘI Utilizarea telefoanelor mobile în străinătate a crescut semnificativ după eliminarea tarifelor de roaming

Guvernul chinez justifică măsura prin creșterea securității și reducerea fraudelor. Sunt dați ca exemplu cei care derulează false campanii sau concursuri, ce vor putea fi acum identificați rapid.

Pe de altă parte, există problema intimității și a abuzului, facilitând guvernului reducerea la tăcere a dizidenților și urmărirea celor considerați periculoși pentru regimul comunist.

Nu în ultimul rând, scanările faciale ridică o altă problemă de securitate. Dacă vor fi păstrate de guvern, acestea vor deveni foarte probabil ținta hackerilor.

Scanarea facială este extrem de răspândită de China și se pare că chinezii încep să se exprime împotriva acesteia, cel puțin pe rețelele sociale pentru început.

viewscnt
Afla mai multe despre
scanare faciala
china