Șeful CE promite înființarea unei agenții paneuropene în domeniul securității cibernetice

Șeful CE promite înființarea unei agenții paneuropene în domeniul securității cibernetice
scris 13 sep 2017

Jean-Claude Juncker a promis miercuri, la Strasbourg, în discursul despre ”starea Uniunii” Europene că va propune să se înființeze o agenție paneuropeană în domeniul securității cibernetice, în contextul în care cresc atacurile online în întreaga lume, relatează The Associated Press.

”Atacurile cibernetice sunt uneori mai periculoase la adresa stabilității democrațiilor și economiilor decât puștile și tancurile”, a declarat șeful CE.

”Atacurile cibernetice nu au frontiere și nu iartă pe nimeni”, a avertizat el în fața eurodeputaților reuniți la Strasbourg, scrie News.ro.

Furnizorul indian de soluții software Wipro deschide al treilea centru din România și angajează IT-iști CITEȘTE ȘI Furnizorul indian de soluții software Wipro deschide al treilea centru din România și angajează IT-iști

Comisia Europeană (CE) va propune ca Cei 28 să înființeze o agenție în domeniul securității cibernetice și să se dezvolte și mai multe instrumente în vederea unei îmbunătățiri a apărării în fața acestui tip de atac, a anunțat Juncker.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
securitate cibernetica