Șeful Google Search avertizează asupra capcanelor inteligenței artificiale din chatbot-uri, care pot fi numite ”halucinații”

Șeful Google Search avertizează asupra capcanelor inteligenței artificiale din chatbot-uri, care pot fi numite ”halucinații”
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2023

Șeful Google Search a avertizat asupra capcanelor inteligenței artificiale în chatbot-uri într-un interviu publicat sâmbătă, în timp ce compania-mamă Google Alphabet luptă pentru a concura cu aplicația de succes ChatGPT, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Acest tip de inteligență artificială despre care vorbim acum poate duce uneori la ceva ce numim halucinații. Acest lucru se exprimă în așa fel încât o mașină să ofere un răspuns convingător, dar complet inventat”, a declarat Prabhakar Raghavan, vicepreședinte senior la Google și șeful Google Search, pentru ziarul german Welt am Sonntag.

Una dintre sarcinile fundamentale, a adăugat eleste menținerea acestui tip de inteligență artificială la minimum, scrie News.ro.

Google a rămas în urmă după ce OpenAI, un startup susținut de Microsoft cu aproximativ 10 miliarde de dolari, a introdus în noiembrie ChatGPT, care de atunci a uimit utilizatorii cu răspunsurile sale incredibil de umane la întrebările utilizatorilor.

Microsoft pregătește demonstrarea funcțiilor de AI în aplicațiile sale office CITEȘTE ȘI Microsoft pregătește demonstrarea funcțiilor de AI în aplicațiile sale office

Alphabet a prezentat Bard, propriul său chatbot, la începutul acestei săptămâni, dar software-ul a afișat informații inexacte într-un videoclip promoțional, o gafă care a costat miercuri compania 100 de miliarde de dolari din valoarea sa de piață.

Alphabet, care încă efectuează teste pentru utilizatori pe Bard, nu a indicat încă când aplicația ar putea deveni publică.

”În mod evident, simțim urgența, dar simțim și o mare responsabilitate. Cu siguranță nu vrem să inducem publicul în eroare”, a spus Raghavan.

viewscnt
Afla mai multe despre
google search
chatbot