Sony a trecut de 19 milioane de console PS5 vândute

Sony a trecut de 19 milioane de console PS5 vândute
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 mai 2022

În ultimul trimestru, Sony a vândut 2 milioane de console PlayStation 5, ceea ce duce totalul vânzărilor pentru cea mai nouă generație la 19 milioane de unități.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Sony a anunțat rezultatele ultimului trimestru, scoțând în evidență faptul că, după ce a vândut 2 milioane de console PS5, acest model a depășit 19 milioane de unități vândute.

Însă, vânzarea a doar 2 milioane de unități în ultimul trimestru poate fi văzută ca un eșec pentru compania japoneză, mai ales că în T4 2021, și datorită sărbătorilor iarnă, erau vândute 3,3 milioane de console.

Google, dat în judecată de Match Group CITEȘTE ȘI Google, dat în judecată de Match Group

Problema PS5 nu ține de lipsa cererii, ci din contră, de inabilitatea producătorului de a satisface cererea existentă. Sony se confruntă în continuare cu probleme de stocuri, din cauza crizei de cipuri.

Comparată cu PS5, cea mai nouă generație de console a vândut în același interval de timp cu 3,1 de milioane de unități mai puțin.

Pe de altă parte, Sony a reușit să crească vânzările de jocuri pentru PS4 și PS5. Acestea au ajuns în ultimul trimestru la 70,5 milioane, peste cele 61,4 milioane din aceeași perioadă a anului trecut.

Veniturile din gaming ale companiei japoneze au fost în T1 2022 de aproximativ 5,1 miliarde de dolari, cu o creștere anuală de 4,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
console
ps5
jocuri