Spotify și Epic Games câștigă un aliat în lupta cu comisioanele percepute de App Store, în persoana lui Elon Musk

Spotify și Epic Games câștigă un aliat în lupta cu comisioanele percepute de App Store, în persoana lui Elon Musk
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2022

Declarația de război a lui Elon Musk împotriva Apple, într-o serie de tweet-uri, oferă Spotify și producătorului Fortnite Epic Games un aliat puternic pentru a ataca gigantul tehnologic peste comisionul de 30% perceput de App Store, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Musk a criticat comisionul pe care Apple îl percepe dezvoltatorilor de software pentru achizițiile în aplicație și a postat o meme în care sugerează că este dispus ”să meargă în război” în loc să plătească acel comision, scrie News.ro.

Licenseware finalizează o nouă rundă de investiții, în valoare de un milion de euro CITEȘTE ȘI Licenseware finalizează o nouă rundă de investiții, în valoare de un milion de euro

Musk a mai sugerat că Apple a amenințat că va bloca Twitter din magazinul său de aplicații, deși nu a explicat de ce.

Spotify a depus anterior plângeri antitrust împotriva producătorului de iPhone-uri din Europa, iar Epic Games a dat în judecată Apple în Statele Unite în 2020.

De la cumpărarea Twitter luna trecută, Musk a dezvăluit planuri de a percepe utilizatorilor 8 dolari pe lună pentru verificarea pe platforma de socializare, pentru a-și spori profitabilitatea și a evita falimentul.

O reducere de 30% a abonamentului ar afecta mult planul.

Comisia Europeană a investigat dacă regulile Apple pentru dezvoltatorii de aplicații încalcă regulile sale după ce Spotify a depus un dosar antitrust împotriva Apple în 2019.

Apple riscă o amendă de până la 10% din cifra de afaceri globală dacă va fi găsit vinovată de încălcarea normelor antitrust ale UE.

Luke Suddards, analist la firma de investiții Finimize, a declarat că Apple ”joacă un joc periculos” amenințând că va exclude Twitter din App Store.

”Dacă Twitter va fi exclusă, ar putea fi un alt proces în curs de dezvoltare.

L-am văzut pe Elon Musk folosind instanțele în mod eficient în timpul achiziției Twitter și nu ar fi surprinzător dacă ar urma aceeași strategie acum.”

Irlanda amendează Facebook cu 265 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Irlanda amendează Facebook cu 265 de milioane de euro

La începutul acestei luni, producătorul de jocuri video Epic Games a cerut unui complet de apel federal format din trei judecători din SUA să anuleze părți dintr-o hotărâre antitrust a instanței inferioare care a favorizat în mare măsură Apple și afacerea sa de plăți în App Store.

Apple a spus că comisioanele pe care le primește îl ajută să finanțeze recenzii ale aplicațiilor, pentru a se asigura că utilizatorii nu sunt expuși la aplicații frauduloase, pornografice sau care invadează confidențialitatea.

"Apple continuă să dezavantajeze concurenții, iar impactul este uriaș - asupra consumatorilor, dezvoltatorilor de aplicații și acum, autorilor și editorilor. Fără factorii de decizie politică, nimic nu se va schimba", a scris pe Twitter CEO-ul Spotify, Daniel Ek, luna trecută.

Musk, care era în proces de cumpărare a Twitter în acel moment, a scris ”îngrijorător”, ca răspuns la postarea lui Ek.

Dar unii analiști sunt îngrijorați de faptul că lupta cu Apple ar putea îndepărta mai mulți utilizatori de Twitter.

”În timp ce Musk încearcă să reaprindă lupta continuă dintre Apple și dezvoltatori, toată această negativitate îi va îndepărta pe utilizatorii de Twitter”, a declarat Paolo Pescatore, analist la PP Foresight.

”Oamenii nu își vor abandona iPhone-urile... Au fost obișnuiți să se înscrie la diferite servicii sociale, dar folosesc doar un telefon la un moment dat”, a spus el.

Apple, Twitter și Spotify nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
epic games
elon musk