Starlink anunță când își va lansa serviciile de telefonie prin satelit

Starlink anunță când își va lansa serviciile de telefonie prin satelit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 oct 2023

Începând din 2024, Starlink va începe să vândă, sub egida Direct To Cell, servicii de text, voce și date, care vor putea fi folosite de telefoanele mobile, fără nevoia vreunui echipament special.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Site-ul oficial Starlink anunță că, din 2024, va oferi un serviciu prin care telefoanele se vor putea conecta direct la sateliții companiei.

În prima fază, conexiunea va putea fi folosită doar pentru a trimite mesaje scrise. Din 2025, însă, compania va oferi acces inclusiv la servicii de voce și date, plus funcții de IoT.

Bernstein: Apple primește spre 20 de miliarde de dolari de la Google CITEȘTE ȘI Bernstein: Apple primește spre 20 de miliarde de dolari de la Google

Conexiunea se va realiza prin LTE și va beneficia de o viteză suficient de mare pentru a navigarea pe net, promite compania deținută de Elon Musk.

În cazul serviciilor oferit de Starlink, sateliții vor funcționa precum turnurile terestre, facilitând stabilirea conexiunii direct cu dispozitivele utilizatorilor.

Compania a semnat deja parteneriate cu mai mulți operatori din întreagă lume, printre care Optus, Rogers, KDDI și T-Mobile.

Rămân, deocamdată, mai multe semne de întrebare privind modul în care vor funcționa serviciile Starlink, semne de întrebare pe care compania este așteptată să le lămurească între timp. De exemplu, va interesant de văzut dacă sau cum va fi implementat roaming-ul.

viewscnt
Afla mai multe despre
starlink
satelit
internet
telefonie
elon musk