Switch a devenit cea mai vândută consolă de jocuri a celor de la Nintendo

Switch a devenit cea mai vândută consolă de jocuri a celor de la Nintendo
scris 14 apr 2017

Nintendo a anunțat cifrele vânzărilor din prima lună pentru noua sa consolă de jocuri, Switch, iar rezultatele sunt mai mult decât încurajatoare pentru compania japoneză.

În luna martie, doar în Statele Unite, consola Nintendo Switch a fost vândută în 906.000 de exemplare. Chiar dacă vânzările anunțate vizează doar America, acestea sunt suficiente pentru a transforma Switch în consola care se vinde cel mai repede din istoria Nintendo.

Vânzările realizate de Switch sunt cu atât mai impresionante cu cât au fost obținute în martie, o lună care nu se poate compara ca nivel de vânzări, în mod tradițional, cu ultimele luni din an.

O altă surpriză este faptul că jocul care a fost lansat simultan cu Switch, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, s-a vândut în mai multe exemplare decât consola propriu-zisă: 1,3 milioane de exemplare.

Facebook ar putea fi investigat pentru lipsa de reacție față de conținutul abuziv CITEȘTE ȘI Facebook ar putea fi investigat pentru lipsa de reacție față de conținutul abuziv

Nintendo a vândut 925.000 de exemplare din The Legend of Zelda: Breath of the Wild pentru Switch și 460.000 de exemplare pentru consola Wii U. The Legend of Zelda: Breath of the Wild devine cel mai vândut joc la lansarea unei console Nintendo.

Producătorul japonez face eforturi mari să țină pasul cu cererea. În multe cazuri, Switch lipsește zile bune din magazine, înainte ca stocul să fie suplimentat, această situație fiind valabilă și pentru România.

Mai multe informații despre performanțele realizate de noua consolă de jocuri Switch sunt așteptate pe 27 aprilie, atunci când Nintendo va face publice datele financiare ale ultimului an fiscal.

viewscnt
Afla mai multe despre
nintendo
switch