TikTok amendată de UE cu 345 de milioane de euro

TikTok amendată de UE cu 345 de milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2023

Uniunea Europeană a aplicat o amendă de 345 de milioane de euro rețelei de socializare TikTok pentru încălcarea regulilor de protecție a datelor (GDPR), în prelucrarea informațiilor referitoare la minori, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

TikTok Technology Limited va trebui să plătească „amenzi administrative în valoare totală de 345 de milioane de euro” și să se conformeze regulilor UE, în termen de trei luni, a anunțat Comisia Irlandeză pentru Protecția Datelor (DPC) într-un comunicat de presă, acționând în numele UE.

Americanii de la Suvoda, cu un român printre fondatori, se extind pe piața locală CITEȘTE ȘI Americanii de la Suvoda, cu un român printre fondatori, se extind pe piața locală

DPC a deschis o investigație în septembrie 2021 asupra acestei subsidiare a gigantului chinez ByteDance, care are astăzi 150 de milioane de utilizatori în Statele Unite și 134 de milioane în Uniunea Europeană, scrie Hotnews.ro.

Neregulile vizate se referă la perioada cuprinsă între 31 iulie și 31 decembrie 2020.

Autoritatea irlandeză notează în decizia sa că înregistrarea copiilor pe platformă s-a făcut în așa fel încât conturile lor au fost definite ca fiind publice în mod implicit.

Apple lansează două noi opțiuni de stocare iCloud CITEȘTE ȘI Apple lansează două noi opțiuni de stocare iCloud

Cât privește modul „conexiune de familie”, care permite conectarea contului TikTok al unui părinte cu cel al adolescentului lor, compania nu a verificat dacă utilizatorul asociat era de fapt părintele sau tutorele celui care înregistra contul, se arată în decizie.

TikTok „nu este de acord cu decizia, în special cu nivelul amenzii aplicate”, a reacționat un purtător de cuvânt într-un comunicat remis AFP.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
amenda