Tranzacție - Italienii de la Targa Telematics intră în România. Apare un jucător global în domeniul IoT, al soluțiilor și al serviciilor digitale pentru mobilitatea conectată

Tranzacție - Italienii de la Targa Telematics intră în România. Apare un jucător global în domeniul IoT, al soluțiilor și al serviciilor digitale pentru mobilitatea conectată
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 mar 2023

Compania italiană Targa Telematics, specializată în dezvoltarea de soluții IoT și platforme digitale pentru mobilitatea conectată, se extinde în România, preluând afacerile locale ale rivalului compatriot Viasat Group, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Targa Telematics a semnat un acord pentru achiziția a 100% din capitalul social al Viasat Group, inclusiv a subsidiarei din România.

Tranzacția creează un jucător global în domeniul IoT, al soluțiilor și al serviciilor digitale pentru mobilitatea conectată și extinde prezența Targa Telematics în Europa și America Latină.

OTE a plătit Orange o rambursare de 9 milioane euro pentru achiziția Telekom România CITEȘTE ȘI OTE a plătit Orange o rambursare de 9 milioane euro pentru achiziția Telekom România

Finalizarea tranzacției este așteptată până la jumătatea acestui an, sub rezerva obținerii aprobărilor necesare din partea autorităților relevante.

Cu o istorie de 49 de ani, Viasat operează pe piețele din Italia, Belgia, România, Bulgaria, Franța, Polonia, Spania și Portugalia, având aproximativ 860 de angajați și venituri anuale de 76 milioane de euro.

Cel mai mare acționar Vodafone cumpără noi acțiuni CITEȘTE ȘI Cel mai mare acționar Vodafone cumpără noi acțiuni

Grupul furnizează servicii și soluții de info - telematică prin satelit și IoT pentru securitatea și protecția persoanelor, vehiculelor și bunurilor.

Subsidiara românească, Viasat Systems, cu circa 23 de angajați, a încheiat anul 2021 cu afaceri de 7,96 milioane de lei, în creștere de la 4,94 milioane de lei în 2020. Pierderile s-au redus de la 714.000 de lei la 131.000 de lei.

Fondată în 2000, Targa Telematics are 160 de angajați și birouri în Marea Britanie, Spania, Franța și Portugalia. Compania a obținut afaceri de 56 milioane de euro în 2022, în urcare de la 49 milioane de euro în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
targa telematics
viasat systems
viasat group romania
telematica satelit
monotorizare flota satelit
iot
mobilitate conectata