Twitter blochează aplicațiile terțe

Twitter blochează aplicațiile terțe
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 ian 2023

Alternativele la aplicația oficială de Twitter au fost blocate în mod oficial, după ce compania și-a actualizat regulile care privesc soluțiile terțe care au acces la API-ul platformei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Twitter și-a actualizat politica privind aplicațiile terțe, unde scrie acum că API-ul rețelei sociale nu poate fi folosit pentru a crea produse care înlocuiesc aplicațiile oficiale dezvoltate de companie.

Practic, prin această modificare, sunt blocați toții clienții terți de Twitter, precum TweetBot, Twitterific, Talon, Fenice și toate celelalte aplicații care reprezentau alternative la aplicația oficială.

Twitter oferă un nou plan anual pentru abonamentul Twitter Blue CITEȘTE ȘI Twitter oferă un nou plan anual pentru abonamentul Twitter Blue

Twitter și-a actualizat regulamentul la mai multe zile după ce mai multe aplicații terțe au încetat să funcționeze, fără vreo explicație oficială din partea companiei.

Decizia a atras numeroase critici atât din partea dezvoltatorilor, cât și din partea numeroșilor utilizatori care, nemulțumiți de funcționalitatea aplicației oficiale, au ales să folosească una din alternative.

Pe de altă parte, cu aplicația oficială rămasă singura soluție de accesare a rețelei sociale, Twitter se asigură că reclamele pe care le vinde sunt văzute de utilizatori, reclame ce nu erau afișate în aplicațiile terțe.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
aplicații