Twitter va aplica președintelui Donald Trump aceleași reguli ca celorlalți utilizatori ai platformei sale, din ianuarie

Twitter va aplica președintelui Donald Trump aceleași reguli ca celorlalți utilizatori ai platformei sale, din ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2020

Twitter va aplica președintelui american Donald Trump aceleași reguli ca celorlalți utilizatori ai platformei sale, din ianuarie, când președinția Statelor Unite va fi preluată de democratul Joe Biden, potrivit companiei de socializare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Twitter plasează avertismente de “interes public” pe unele tweet-uri care încală politicile sale și care în mod normal ar fi eliminate, scrie News.ro

O treime din smartphone-urile cu Android nu vor mai putea accesa un mare număr de site-uri CITEȘTE ȘI O treime din smartphone-urile cu Android nu vor mai putea accesa un mare număr de site-uri

Astfel de tweet-uri ale candidaților politici și ale oficialilor aleși sau guvernamentali sunt în schimb ascunse sub un avertisment, iar Twitter ia măsuri pentru restricționarea vizibilității lor.

Compania a anunțat că acest tratament nu se aplică și foștilor deținători de funcții oficiale.

”Aceste reguli se aplică actualilor lideri mondiali și candidaților, nu și cetățenilor privați care nu mai dețin funcții”, a declarat un purtător de cuvânt al Twiter, într-un comunicat.

Compania a afișat numeroase avertismente și etichete pe tweet-urile contului @realDonaldTrump, inclusiv multe după alegerile de marțea trecută, care aduc acuzații nefondate referitoare la fraude la vot.

Potrivit politicilor Facebook, se pare să după ce Biden va fi învestit în funcție, în ianuarie, postările lui Donald Trump nu vor mai fi exceptate de la revizuirea de către terțe părți pentru verificarea afirmațiilor publicate.

Facebook nu a răspuns întrebărilor Reuters despre modul în care va fi tratat contul lui Donald Trump.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
donald trump