Twitter va bloca mesaje despre teorii ale conspirației care leagă pandemia de 5G

Twitter va bloca mesaje despre teorii ale conspirației care leagă pandemia de 5G
scris 24 apr 2020

Twitter va șterge mesajele care incită la "activități dăunătoare", în special îndemnurile la distrugerea unor presupuse antene 5G după ce au fost lansate în spațiul online teorii ale conspirației care leagă pandemia de această nouă tehnologie, potrivit AFP.

"Ne-am lărgit direcțiile în privința acuzațiilor neverificate care încurajează oamenii la activități dăunătoare, care pot duce la distrugerea infrastructurilor 5G sau la o panică generalizată, mișcări sociale sau tulburări la scară mare", a scris miercuri echipa de securitate a rețelei sociale, scrie News.ro.

Twitter dă exemplu mesajul următor: "5G provoacă coronavirusul - distrugeți antenele din jurul vostru".       

RAPORT: Peste o treime dintre atacurile bancare cu malware din 2019 au vizat corporațiile CITEȘTE ȘI RAPORT: Peste o treime dintre atacurile bancare cu malware din 2019 au vizat corporațiile

Ca urmare a difuzării de astfel de mesaje pe rețelele de socializare sau mesagerii precum WhatsApp (deținută de Facebook), mai multe antene au fost atacate în unele țări europene. Guvernul britanic a denunțat la mijlocul lui aprilie "o teorie nebunească a conspirației".

Printre mesajele vizate de companie sunt și incitări la panică precum: "Garda națională tocmai a anunțat că nu vor mai fi livrări de mâncare timp de două luni - alergați la magazine cât mai repede posibil și cumpărați tot".          

Rețelele de socializare pregătesc în prezent mai multe inițiative prin care încearcă să limiteze difuzarea de informații false despre pandemia de Covid-19.             

Twitter a precizat miercuri că a retras mai mult de 2.230 de mesaje care conțin informații "înșelătoare și potențial periculoase" odată cu implementarea de criterii mai stricte din 18 martie.             

Algoritmii săi au depistat de asemenea peste 3,4 milioane de conturi care "încearcă să reducă discuțiile despre Covid-19". 

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
5g