Un grup bipartizan de congresmeni a propus interzicerea vânzării de cipuri americane către companii chineze

Un grup bipartizan de congresmeni a propus interzicerea vânzării de cipuri americane către companii chineze
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2019

Un grup bipartizan de congresmeni a depus miercuri proiecte care prevăd vânzarea de cipuri sau alte componente americane către Huawei Technologies, ZTE și alte companii chineze de telecomunicații care încalcă sancțiunile sau legile referitoare la controlul exporturilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai mulți congresmeni republicani și democrați au depus acest proiect, care prevede ca președintele să interzică exporturile de componente americane cătee orice companie chineză care nu respectă sancțiunile sau legile referitoare la controlul exporturilor, scrie News.ro.

Proiectul se referă în mod direct la ZTE și la Huawei, ambele fiind privite cu suspiciune de Statele Unite din cauza temerilor că echipamentele lor pot fi folosite pentru spionarea americanilor. Ambele companii au fost acuzate și că nu respectă sancțiunile americane împotriva Iranului.

Statele Unite s-ar pregăti de intentarea unui proces penal împotriva Huawei CITEȘTE ȘI Statele Unite s-ar pregăti de intentarea unui proces penal împotriva Huawei

Huawei este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume.

“Huawei este practic o unitate de colectare de informații a Partidului Comunist Chinez, al cărei fondator a fost inginer în Armata de Eliberare a Poporului. Dacă companii chineze de telecomunicații cum este Huawei încalcă sancțiunile sau legile noastre de control al exporturilor, trebuie să primească pedeapsa cu moartea, care va fi asigurată de acest ordin”, a scris senatorul republican Tom Cotton întru-un comunicat.

Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, a negat în această săptămână că această companie este folosită de guvern pentru spionaj.

În luna decembrie, Canada a reținut-o pe fiica lui Ren, Meng Wanzhou, care este directorul general al Huawei, la solicitatea autorităților americane care investighează folosirea sistemului bancar internațional pentru a evita sancțiunile americane împotriva Iranului.

ZTE a acceptat anul trecut să plătească o amendă de 1 miliard de dolari Statelor Unite, pentru că a încălcat embargoul american împotriva Iranului. În cadrul acordului, Statele Unite au ridicat o interdicție care împiedica, din aprilie, compania să cumpere componente americane necesare la fabricarea de smartphone-uri și alte dispozitive.

viewscnt
Afla mai multe despre
companii chineze
cipuri