Un utilizator a dat în judecată Yahoo pentru neglijență în cazul atacului cibernetic care a expus 500 milioane de conturi

Un utilizator a dat în judecată Yahoo pentru neglijență în cazul atacului cibernetic care a expus 500 milioane de conturi
scris 24 sep 2016

Un utilizator Yahoo din SUA a dat în judecată compania, pe care a acuzat-o de neglijență gravă în cazul atacului cibernetic masiv dezvăluit în această săptămână, prin care au fost furate datele personale a cel puțin 500 de milioane de utilizatori.

Procesul a fost intentat vineri de americanul Ronald Schwartz, din New York, la doar o zi după ce Yahoo a anunțat că, în urmă cu 2 ani, un “actor sponsorizat de o instituție statală” a reușit să spargă conturile a cel puțin jumătate de miliard de utilizatori, scrie Reuters.

Atacul cibernetic fără precedent ar fi putut fi evitat dacă gigantul american, care a mai fost în trecut ținta hackerilor, și-ar fi ținut promisiunea de a “lua în serios” confidențialitatea datelor utilizatorilor și ar fi sporit măsurile de siguranță, potrivit documentelor depuse de Schwartz la o curte federală din San Jose, California.

Yahoo a dat dovadă de "neglijență crasă în privința securității datelor personale ale utilizatorilor, date pentru care a promis protecție", se arată în plângerea depusă de Schwartz. Acesta notează și întârzierea cu care Yahoo a descoperit breșa de securitate.

Recomandări Bitdefender pentru clienții Yahoo: Schimbați parola și utilizați metode de autentificare în mai mulți pași CITEȘTE ȘI Recomandări Bitdefender pentru clienții Yahoo: Schimbați parola și utilizați metode de autentificare în mai mulți pași

Schwartz, care încearcă să obțină statutul de proces colectiv pentru acțiunea intentată, a dat în judecată Yahoo în numele tuturor utilizatorilor din SUA a căror date au fost compromise în urma atacului. Valoarea daunelor cerute nu a fost dezvăluită.

Reprezentanții Yahoo au refuzat să comenteze pe marginea procesului.

Atacul cibernetic și procesul demarat de Schwartz ar putea complica vânzarea serviciului de e-mail al Yahoo și a altor proprietăți către Verizon Communications Inc.

Verizon, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, a anunțat în luna iulie că va cumpăra activele de bază ale Yahoo Inc pentru o sumă de 4.83 miliarde de dolari.

”Vom evalua modul în care va continua această investigație în lumina intereselor generale ale Verizon. Până atunci, nu suntem în poziția de a face mai multe comentarii”, a declarat compania.

Compania Verizon a precizat că a fost informată despre atacul cibernetic cu două zile înainte ca Yahoo să anunțe public incidentul.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
utilizatori
proces
neglijenta
atac cibernetic