Uniunea Europeană este aproape să aplice o nouă amendă record pentru Google

Uniunea Europeană este aproape să aplice o nouă amendă record pentru Google
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 iul 2017

Gigantul american Google ar putea fi amendat, din nou, de către Uniunea Europeană, de această dată fiind vizat un alt produs al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amenda record de 2,4 miliarde de euro primită de Google la finele lunii trecute pentru abuz de poziție dominantă în domeniul căutărilor pe internet ar putea fi urmată foarte curând de o a doua amendă similară.

În prezent, Uniunea Europeană mai conduce două investigații împotriva Google. Acestea vizează alte două produse Google: Android și Adsense. În primul caz, Comisia Europeană ar putea anunța curând un verdict.

Conform Reuters, un grup de experți independenți verifică în prezent deciziile pe care oficialii UE urmează să le prezinte public. Experții încearcă să găsească punctele slabe sau neconforme ale deciziilor stipulate de oficialii europeni în cazul noii amenzi pe care o va primi Google.

Peste 800 de milioane de dolari au fost investiți în realitatea virtuală și realitatea augmentată în trimestrul 2 al anului CITEȘTE ȘI Peste 800 de milioane de dolari au fost investiți în realitatea virtuală și realitatea augmentată în trimestrul 2 al anului

Acuzațiile în acest caz au fost făcute publice în aprilie 2016. Oficialii europeni au acuzat atunci Google că acesta profită de poziția sa dominantă pe piața smartphone-urilor pentru a-și bloca incorect concurența.

Exemple concrete sunt aplicațiile Google Search și Google Chrome preinstalate pe Android, dar și condițiile pe care Google le impune partenerilor săi care doresc să folosească acest sistem de operare pe propriile dispozitive.

Google a pierdut deja un proces similar în Rusia, unde a fost obligat să ofere acces la Android motoarelor de căutare rivale și să plătească o amendă de 8 milioane de dolari.

Amenda pentru politicile incorecte practicate de Google în cazul Android-ului va fi, cel mai probabil, urmată de o alta, pentru aceleași strategii folosite pentru Adsense, serviciul prin care Google monetizează publisherii care afișează reclamele sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ue
android