Vârstnicii din România utilizează Internetul mai des decât cei din Portugalia sau Grecia

Vârstnicii din România utilizează Internetul mai des decât cei din Portugalia sau Grecia
scris 17 mai 2021

În ultimele trei luni ale anului trecut, 61% dintre persoanele cu vârsta între 65 și 74 de ani din Uniunea Europeană au declarat că au utilizat Internetul, un procent semnificativ mai mic față de 98% în cazul celor cu vârsta între 16 și 24 de ani, arată datele publicat luni de Eurostat.

Chiar dacă se situează sub media din UE, în condițiile în care doar 40% au utilizat Internetul în ultimele trei luni ale anului trecut, vârstnicii din România îi surclasează pe cei din Bulgaria (25%), Croația (28%), Grecia (33%) și Portugalia (39%), fiind depășiți cu puțin de cei din Polonia (43%) și Italia (45%), scrie Agerpres.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

La polul opus, țările nordice sunt fruntașe la utilizarea internetului în rândul vârstnicilor. În Danemarca 94% dintre persoanele cu vârsta între 65 și 74 de ani au declarat că au utilizat Internetul în ultimele trei luni ale anului trecut, urmată de Luxemburg și Suedia (ambele cu 91%), Olanda (90%) și Finlanda (88%).

Când vine vorba de toate categoriile de vârstă cumulate, 88% dintre persoanele cu vârsta între 16 și 74 de ani din UE au declarat că au utilizat Internetul în ultimele trei luni, în rândul statelor membre procentele variind între 70% în Bulgaria și 99% în Danemarca. România este la egalitate cu Portugalia, Italia, Croația și Grecia în condițiile în care în toate aceste țări 78% din populația cu vârsta între 16 și 74 de ani au utilizat Internetul în ultimele trei luni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
eurostat