VIDEO iPhone va putea fi folosit drept cameră video pentru conferințe video pe Mac-uri

VIDEO iPhone va putea fi folosit drept cameră video pentru conferințe video pe Mac-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 iun 2022

Apple a realizat un sistem prin care un iPhone este montat la un MacBook, devenind automat camera video folosită pentru apeluri video.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

MacBook-urile dezvoltate de Apple au multe calități, însă, camera video nu este una dintre ele. Laptopurile Apple au fost frecvent criticate în ultimii pentru calitatea mediocră a camerei video, mai ales în contextul în care în ultimii ani a crescut foarte mult numărul conferințelor video.

Apple, de cealaltă parte, în loc să integreze o cameră video mai performantă pe noile MacBook-uri, a venit cu ideea folosirii unui iPhone pe post de cameră video pentru laptopurile companiei.

Safari va realiza logarea fără parolă în conturile online pe toate dispozitivele Apple CITEȘTE ȘI Safari va realiza logarea fără parolă în conturile online pe toate dispozitivele Apple

La WWDC 2022, Apple a prezentat un stand prin care un iPhone poate fi pur și simplu atașat unui MacBook.

În momentul atașării, cele două dispozitive sunt automat conectate, iar camera de pe iPhone devine disponibilă, cu toate facilitățile ei, pentru toate aplicațiile instalate pe MacBook, nu doar pentru aplicațiile Apple.

Astfel, prin simpla montare a iPhone-ului pe MacBook, toate modurile avansate de filmare ale camerei de iPhone, inclusiv Portrait Mode, vor putea fi folosite în FaceTime, Microsoft Teams, Zoom și alte aplicații.

Apple numește această facilitate Continuity Camera, o facilitate care va fi integrată în iOS 16 și macOS Ventura, ambele urmând a fi lansate în toamnă.

Nu se știe deocamdată cât vor costa standurile, ci doar că acestea vor fi dezvoltate de Belkin.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
video
mac