VIDEO Lenovo a creat un laptop cu ecran transparent

VIDEO Lenovo a creat un laptop cu ecran transparent
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 feb 2024

Cu ocazia ediției din acest an a târgului Mobile World Congress, Lenovo a prezentat Project Crystal, un laptop cu ecran transparent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Project Crystal este, conform producătorului, primul laptop cu ecran microLED transparent. Este, așa cum sugerează și denumirea, un concept.

Nivelul de transparență al ecranului este suficient pentru a putea fi văzute atât elementele interfeței grafice, cât și ceea ce află în spatele ecranului.

Samsung și-ar putea prezenta primul inel inteligent la MWC 2024 CITEȘTE ȘI Samsung și-ar putea prezenta primul inel inteligent la MWC 2024

Luminozitatea standard este 1.000 de niți, însă, producătorul spune că aceasta poate fi crescută și până la 3.000 de niți.

Și, în ciuda faptului, că este compus din mai multe straturi, ecranul este foarte subțire. Lenovo spune că, prin adăugarea unui strat suplimentar pentru contrast, utilizatorul ar putea schimba, prin apăsarea unui buton, între transparență și modul obișnuit.

Pentru a păstra impactul SF, laptopul se bazează pe o tastatură touch, în locul uneia tradiționale. Acuratețea redusă a scrierii la tastatura touch ar putea fi combătută printr-un sistem de autocorectare cu ajutorul AI-ului.

Deocamdată, Project Crystal este doar un prototip, care nu se știe când sau dacă va ajunge pe piață sub forma unui produs final.

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
laptop
ecran transparent