VIDEO Noul Apple Watch Series 4 poate face analize EKG. Va ști când utilizatorul cade sau se împiedică și va suna automat la serviciul de urgențe

VIDEO Noul Apple Watch Series 4 poate face analize EKG. Va ști când utilizatorul cade sau se împiedică și va suna automat la serviciul de urgențe
scris 13 sep 2018

Apple a prezentat miercuri a patra generație a ceasului inteligent Apple Watch și primul din serie care poate analiza activitatea electrică al inimii.

Alături ce cele trei (nu neapărat) noi iPhone-uri, Apple a venit în fața publicului care a umplut sala Steve Jobs Theater cu o nouă versiune de Apple Watch.

A patra generație a ceasului despre care Apple spune că a devenit deja cel mai popular din lume aduce și prima schimbare majoră de design, o schimbare în ton cu cele suferite de smartphone-uri în ultimul an: rame mai înguste în jurul ecranului.

VIDEO&FOTO LIVE Apple a lansat trei noi modele de iPhone. La ce prețuri vor fi vândute CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO LIVE Apple a lansat trei noi modele de iPhone. La ce prețuri vor fi vândute

Noul ceas este disponibil în două dimensiuni: 40 mm și 44 mm. Acesta are la bază un procesor S4 cu două nuclee pe 64 de biți care, conform producătorului, aduce un spor de performanță de 100% față de generația anterioară.

Printre cele mai interesante facilități noi ale celei de-a patra generații de Apple Watch se numără posibilitatea realizării unei analize EKG. Există o aplicație dedicată acestui lucru, iar utilizatorul nu trebuie decât să țină degetul pe rotița ceasului (numită digital crown de Apple).

De asemenea, practic și amuzant în același timp, noul Apple Watch va ști când utilizatorul cade sau se împiedică. Dacă acesta este imobil preț de un minut după cădere, ceasul va suna automat la serviciul de urgențe.

Rotița digital crown a fost recreată de la zero, conform celor de la Apple, incluzând acum feedback haptic.

Autonomia a rămas la 18 ore, la fel ca în cazul generației anterioare, iar brățările vechi se potrivesc în continuare la noul ceas.

Apple Watch Series 4 va costa 399 de dolari (versiunea cu GPS) respectiv 499 de dolari (versiunea cu GPS și LTE) și va fi livrat începând cu 21 septembrie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
watch
ceas