VIDEO Primele cadre cu sistemul de operare ținut secret de Google

VIDEO Primele cadre cu sistemul de operare ținut secret de Google
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 mai 2017

Unul dintre cele mai bine păstrate secrete, un viitor sistem de operare dezvoltat de Google, devine mai puțin misterios odată cu apariția pe internet a unor cadre cu o parte a interfeței grafice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Numit intern Fuchsia, acest sistem de operare beneficiază de o abordare cu totul nouă și o interfață creată de la zero, care are puține lucruri în comun cu Android sau Chrome OS, celelalte sisteme de operare dezvoltate de Google.

Cum se poate observa și din filmarea alăturată, Fuchsia pune mare acces pe funcția de multi-tasking, cea care folosește un design pe bază de așa-numite carduri. Aceasta va permite schimbarea rapidă a aplicațiilor precum și configurarea a două aplicații în scopul împărțirii spațiului de pe ecran.

O deosebire importantă față de sistemele actuale ale celor de la Google este faptul că Fuchsia nu mai este bazat pe Linux, ci folosește un Kernel construit în totalitate de Google, care se numește Magenta.

EXCLUSIV Teamnet își justifică intrarea în insolvență prin investigația DNA. Compania vrea un investitor cu experiență în reorganizări CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Teamnet își justifică intrarea în insolvență prin investigația DNA. Compania vrea un investitor cu experiență în reorganizări

În plus, un aspect cu totul și cu totul nou și original, codul folosit pentru dezvoltarea aplicațiilor pentru Fuchsia le va permite acestora să ruleze și pe alte sisteme de operare, precum Android și iOS.

Din ce se vede până acum, este evident faptul că Fuchsia va funcționa pe telefoane și tablete. Însă, asta nu exclude o versiune pentru desktop-uri, mai ales dacă ținem cont de faptul că aplicațiile sale pot rula pe orice platformă.

Deși nu există informații concrete cu privire la intențiile Google privind acest viitor sistem de operare, Fuchsia ar putea deveni sistemul unic pe care compania americană să-l folosească și să-l întrețină pe toate platformele, de la telefon la PC.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
fuchsia