VIDEO Robot utilitar care face curățenie și gătește, inventat de studenții Universității din Alba Iulia

VIDEO Robot utilitar care face curățenie și gătește, inventat de studenții Universității din Alba Iulia

Sursa foto; News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2017

Un robot utilitar care face curățenie, lucrează în grădină și gătește a fost inventat de studenții de la Facultatea de Științe Exacte și Inginerești din cadrul Universității din Alba iulia, acesta fiind prezentat în aceste zile la Salonul Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii Pro Invent de la Cluj Napoca.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat de presă al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, o echipă formată din șapte studenți ai Facultății de Științe Exacte și Inginerești, coordonați de un profesor, au inventat și construit un robot umanoid denumit Jenny 5 care poate fi folosit în gospodărie, scrie News.ro.

Potrivit inventatorilor, robotul poate fi folosit la curățenie, la gătit, la lucrat în grădină sau alte treburi din gospodărie.

O nouă retragere: Constantia Flexible, un gigant austriac care produce ambalaje pentru Coca Cola, Pepsi, Danone, Carlsberg, își închide fabrica de lângă București, 90 de angajați rămân fără loc de muncă CITEȘTE ȘI O nouă retragere: Constantia Flexible, un gigant austriac care produce ambalaje pentru Coca Cola, Pepsi, Danone, Carlsberg, își închide fabrica de lângă București, 90 de angajați rămân fără loc de muncă

”Jenny 5” este construit pe o platformă mobilă cu roți, un picior pliabil și două brațe care pot prinde sau manipula diferite obiecte.

Robotul este prezentat în aceste zile de studenți la Salonului Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii Pro Invent de la Cluj Napoca. 

viewscnt
Afla mai multe despre
robot utilitar