VIDEO Zuckerberg plusează: Facebook lansează noi funcții

VIDEO Zuckerberg plusează: Facebook lansează noi funcții
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2018

Mark Zuckerberg, cofondator și CEO al Facebook, a anunțat marți că rețeaua de socializare construiește noi funcții, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Prima dintre ele este funcția de control numită „clear history”, care va permite utilizatorilor să șteargă istoricul de navigare, arată news.ro.

„În browser-ul vostru există un mod simplu de a șterge cookies și istoricul. (...) Noi construim o versiune pentru Facebook. Va fi o simplă funcție de control pentru a șterge istoricul de navigare pe Facebook - ce ați accesat, site-uri pe care le-ai vizitat și așa mai departe”, a scris Zuckerberg marți, pe contul său.

Aceasta are directă legătură cu scandalul Cambridge Analytica.

La conferința F8 a Facebook, care a început marți, Zuckerberg a anunțat că Facebook va adăuga funcții privind întâlnirile și relațiile pe termen lung create prin platforma de socializare.

Tot astăzi, aplicația de mesagerie a Facebook a lansat o funcție de realitate augmentată care va permite utilizatorilor să vadă produsele pe care vor să le cumpere ca și când le-ar avea deja, în încercarea de a atrage potențiali clienți publicitari.

Deși aplicațiile pentru mesaje pentru telefoanele inteligente nu afișează reclame, Facebook a transmis că cei 1,3 miliarde de oameni care folosesc serviciul Messenger sunt vizați pentru creșterea pe termen lung a câștigurilor companiei, scrie Reuters.

Acțiunile Match Group Inc, proprietarul aplicației Tinder, au scăzut cu 18 procente după acest anunț. Cele ale IAC, compania-mamă a Match Group, au scăzut cu 12 procente.

De aemenea, Facebook a anunțat că va adăuga noi funcții la serviciul Workplace, pentru a atrage clienții corporativi și a concura mai eficient cu companii precum Slack, relatează Reuters.

Facebook a încercat de mult timp să atragă clienții din categoria business, dar compania este identificată mai ales pentru brandurile de consum, care includ rețeaua de socializare, Messenger și WhatsApp.

Serviciul Workplace este un segment cu creștere rapidă, dar serviciile concurente Slack și Microsoft Teams oferă integrarea unor aplicații de la terți, ca mijloc de a atrage și păstra clienții.

Piața ar urma să valoreze 3,2 miliarde de dolari, potrivit firmei de analiză a pieței IDC, și se aglomerează rapid cu companii care includ Google, Cisco Systems și Atlassian.

Produsul Workplace al Facebook va primi un așa-numit director de integrare care va reuni peste 50 de servicii software, între care SharePoint al Microsoft, SurveyMonkey și Jira, al Atlassian, care ajută dezvoltatorii să administreze proiecte și să construiască software.

Aceste instrumente de colaborare au rolul de a fi centre de la care angajații din birouri pot accesa softul de afaceri pe care îl utilizează.

Facebook, care a introdus Workplace în 2016, a anunțat în octombrie că peste 30.000 de organizații utilizează produsul, între care Match Group, care deține Tinder, Farmers Insurance Group și Starbucks.

Compania nu a oferit date recente și nu a precizat câte companii plătesc pentru serviciul premium. Prin comparație, Microsoft Teams este folosită de 200.000 de companii, în timp ce Slack susține că are 50.000 de clienși corporativi.

Totuși, îngrijorările legate de modul în care Facebook gestionează datele private ale clienților corporativi reduc interesul acestora pentru serviciul Workplace, potrivit analiștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
analytica