Vodafone își vinde operațiunile din Malta

Vodafone își vinde operațiunile din Malta
scris 19 dec 2019

Operatorul britanic de telefonie Vodafone Group PLC, prezent și pe piața din România, a anunțat joi că a ajuns la un acord privind vânzarea operațiunilor din Malta către Monaco Telecom SAM, informează Reuters.

Prețul plătit de Monaco Telecom SAM conferă operatorului Vodafone Malta o valoare de 250 milioane euro. În anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2019, Vodafone Malta a realizat venituri în valoare de 82 milioane euro și un profit operațional de 32 milioane euro, scrie Agerpres.

ANALIZĂ PROFIT TV Piețele financiare s-au liniștit, însă Donald Trump este acuzat de abuz de putere și obstrucționarea Congresului CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Piețele financiare s-au liniștit, însă Donald Trump este acuzat de abuz de putere și obstrucționarea Congresului

Finalizarea tranzacției necesită aprobarea Autorității pentru comunicații din Malta și este așteptată să aibă loc în primul trimestru din 2020. Potrivit cifrelor oficiale, Vodafone este cel mai mic din cei trei operatori de telefonie mobilă din Malta cu aproape 144.000 de utilizatori la finele lunii iunie. De asemenea, Vodafone Malta are și aproximativ 10.000 de utilizatori ai serviciilor de telefonie fixă.

Vodafone Group are divizii în 24 de țări, 42 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 19 țări. La 30 septembrie 2019, Grupul avea 625 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, 27 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix și 22 milioane de clienți ai serviciilor TV, incluzând toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
malta