Vodafone își vinde operațiunile din Ungaria

Vodafone își vinde operațiunile din Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2023

Grupul britanic de telefonie Vodafone a ajuns la un acord privind vânzarea operațiunilor sale din Ungaria către compania locală de IT 4iG și fondul de stat Corvinus, urmând să primească suma de 1,7 miliarde de euro ca urmare a acestei tranzacții, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această tranzacție, care a fost anunțată pentru prima dată în luna august 2022, ar urma să dea naștere celui de al doilea mare operator de telefonie mobilă din Ungaria.

Google Chrome nu va mai fi actualizat pentru versiunile mai vechi de Windows CITEȘTE ȘI Google Chrome nu va mai fi actualizat pentru versiunile mai vechi de Windows

În vară, compania ungară de tehnologie 4iG, avându-i printre acționari pe Lorinc Meszaros, cel mai bogat om de afaceri din Ungaria și indicat public ca un prieten apropiat al premierului Viktor Orban, a cumpărat și operațiunile Digi din Ungaria.

Grupul Vodafone a precizat luni că sumele rezultate de pe urma acestei vânzări vor fi utilizate pentru reducerea datoriilor companiei. Sub conducerea directorului general Nick Read, Vodafone, care odată era cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume, a început să vândă din active pentru a se concentra pe operațiunile sale cheie din Europa și Africa, conform Agerpres.

În Ungaria, plecarea Vodafone va consolida controlul exercitat de premierul Viktor Orban asupra sectorului telecomunicațiilor. Conform termenilor tranzacției, compania ungară de IT 4iG va controla pachetul majoritar de 51% la fosta divizie Vodafone, în timp ce statul ungar, prin fondul Corvinus, va deține restul de 49%. Sub conducerea lui Viktor Orban, Guvernul de la Budapesta și-a extins influența în domenii precum energia, sectorul bancar, media și acum telecomunicații.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
ungaria