WhatsApp devine o aplicație mai sigură, prin introducerea sistemului de verificare dublă

WhatsApp devine o aplicație mai sigură, prin introducerea sistemului de verificare dublă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 feb 2017

După adăugarea tehnologiei de criptare a mesajelor, WhatsApp ridică și mai mult ștacheta securității pentru utilizatorii săi prin adoptarea unui sistem de verificare dublă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În cazul unei aplicații de chat, cum este WhatsApp, informațiile utilizatorilor pot fi interceptate din două direcții. Pe de o parte, acestea ar putea fi interceptate în timpul transferului de la un device la altul, problemă pe care WhatsApp a rezolvat-o prin criptare.

Pe de altă parte, comunicarea poate fi interceptată prin intrarea fizică în posesia dispozitivului. Cum nu toate telefoanele dispun de autentificare pe baza amprentei, dezvoltatorii de aplicații care includ informații sensibile, sunt datori, la rândul lor, să facă eforturi pentru a crește securitatea la nivelul aplicației.

Acesta din urmă este considerentul pentru care dubla verificare este binevenită în cazul, WhatsApp, aplicație care se bucură în prezent de 1,2 miliarde de utilizatori, fiind și cea mai populară aplicației de chat la ora actuală.

VIDEO Incendiu la o fabrică Samsung, din cauza unor baterii defecte CITEȘTE ȘI VIDEO Incendiu la o fabrică Samsung, din cauza unor baterii defecte

În mod obișnuit, verificarea utilizatorilor de WhatsApp se face prin intermediul numărului de telefon. Dubla verificare presupune adăugarea a încă unei metode de verificare. În cazul WhatsApp, această metodă suplimentară va consta în crearea unui cod format din șase cifre.

Noua facilitate va fi opțională și va putea fi activată din secțiunea Account a meniului de configurarea aplicației. Aceasta va putea fi regăsită sub denumirea “Two-step verification”. Din câte se pare, utilizatorul va trebui să-și confirme identitate prin introducerea codului din șase cifre o dată la fiecare șapte zile.

Dubla autentificare este în curs de propagare pe toate platformele pe care rulează WhatsApp, o parte a utilizatorilor putând deja să o activeze, în timp ce alții vor mai avea de așteptat câteva zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
securitate