WhatsApp lucrează la reacții pe bază de emoji

WhatsApp lucrează la reacții pe bază de emoji
scris 7 sep 2021

Cea mai populară aplicație de comunicare pregătește o nouă facilitate prin care încearcă să crească nivelul de implicare al utilizatorilor.

WhatsApp dezvoltă în prezent o funcție de reacții la mesaje, care permite utilizatorului să răspundă cu un emoji în locul unui mesaj propriu-zis.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Din câte se pare, reacțiile în WhatsApp vor funcționa într-un mod similar celor de pe Instagram - când primesc un mesaj, o imagine sau un clip video, utilizatorii pot răspunde cu un emoji în loc să se mai obosească să scrie manual un mesaj de apreciere.

FOTO Un algoritm al Facebook a confundat persoanele de culoare cu maimuțe CITEȘTE ȘI FOTO Un algoritm al Facebook a confundat persoanele de culoare cu maimuțe

Emoji-urilor disponibile corespund anumitor stări sufletești - amuzament, întristare, înfuriere etc.

Acestea nu vor fi anonime - cine va apăsa pe reacțiile dintr-un grup de discuții va putea vedea ce reacție a trimis fiecare utilizator.

Reacțiile reprezintă o metodă facilă și rapidă de a răspunde la mesaje care nu merită un răspuns în scris sau atunci când utilizatorul nu are timp ori este prea comod să ofere un răspuns în scris.

Acestea sunt dezvoltate în prezent, atât pentru Android, cât și pentru iOS și, nefiind vorba de ceva foarte complex din punct de vedere tehnic, este posibil să fie lansate cât de curând.

WhatsApp continuă să lucreze la suportul multi-device, care va face ca serviciul să poată fi folosit simultan de pe 4 dispozitive, fără ca utilizatorul să mai depindă de telefon. Când va fi finalizat, suportul multi-device va aduce, pentru prima oară, o versiune de WhatsApp pentru iPad.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
emoji