WhatsApp - ținta unui val de critici

WhatsApp - ținta unui val de critici
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2021

WhatsApp, parte a grupului Facebook, a fost ținta unui val de critici din partea Organizației Europeană a Consumatorilor și a opt dintre membrii săi referitoare la modificarea politicii privind confidențialitatea datelor utilizatorilor, care a provocat nemulțumire la nivel global și migrarea unor utilizatori la aplicațiile rivale Telegram și Signal, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna ianuarie, WhatsApp a introdus o politică a confidențialității datelor care îi permite să pună unele date la dispoziția Facebook și a altor firme ale grupului, scrie News.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

WhatsApp afirmă că schimbările permit utilizatorilor să trimită mesaje firmelor și că nu vor afecta conversațiile personale.

Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC) și opt dintre membrii săi au criticat modificările și au depus plângeri la Comisia Europeană și la rețeaua europeană a autorităților de consum, spunând că WhatsApp presează în mod nedrept utilizatorii să accepte noile sale politici.

"Conținutul acestor notificări, natura, calendarul și recurența lor exercită o presiune nejustificată asupra utilizatorilor și le afectează libertatea de alegere. Ca atare, acestea reprezintă o încălcare a Directivei UE privind practicile comerciale neloiale", au declarat grupurile într-o declarație comună.

”WhatsApp nu a reușit să explice într-un limbaj simplu și inteligibil natura modificărilor ... Această ambiguitate echivalează cu o încălcare a legislației UE în domeniul consumatorilor care obligă companiile să utilizeze clauze contractuale clare și transparente și comunicări comerciale”, au spus ei.

Facebook a declarat că BEUC a înțeles greșit.

FOTO YouTube Shorts vine în România CITEȘTE ȘI FOTO YouTube Shorts vine în România

”Acțiunea BEUC se bazează pe o neînțelegere a scopului și efectului actualizării termenilor noștri de serviciu. Actualizarea nu extinde capacitatea noastră de a partaja date cu Facebook și nu afectează confidențialitatea mesajelor dvs. cu prietenii sau familia, oriunde s-ar afla în lume. Am saluta ocazia de a explica actualizarea către BEUC pentru a clarifica ce este mijloace pentru oameni", a spus un purtător de cuvânt.

Grupurile de consumatori au cerut rețelei europene de autorități ale consumatorilor și autorităților UE de protecție a datelor să colaboreze pentru a aborda aceste probleme de confidențialitate și privind drepturile consumatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
confidențialitatea datelor