Windows 10 va primi două update-uri majore anul acesta

Windows 10 va primi două update-uri majore anul acesta
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 feb 2017

Microsoft a confirmat că, în contradicție cu planul inițial, anul acesta va lansa două upgrade-uri importante pentru sistemul său de operare, Windows 10.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Deși strategia anunțată de Microsoft în urmă cu un an prevedea câte un singur upgrade pe an pentru Windows 10, anul acesta va constitui o excepție, cel mai nou sistem de operare al gigantului american bucurându-se de două actualizări majore.

Este, probabil, felul Microsoft de a recunoaște că mai are de lucru până să transforme Windows 10 într-un sistem de operare care să arate ca o versiune finalizată.

Microsoft riscă o investigație comună a unor autorități de reglementare din UE pentru Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft riscă o investigație comună a unor autorități de reglementare din UE pentru Windows 10

Informația, vehiculată neoficial și până acum, a fost confirmată în cadrul unei conferințe organizate de Microsoft în Australia. Un slide prezentat în timpul conferinței arată clar faptul că în 2017 Windows 10 va primi două update-uri importante.

Windows 10 va primi două update-uri majore anul acesta

Primul dintre acestea, cum este deja cunoscut, se numește Creators Update și va fi lansat în această primăvară, cel mai probabil în luna aprilie.

Creators Update va aduce, printre altele, un suport mai bun pentru instrumentele de desenat, inclusiv o interfață nouă pentru bătrâna aplicație Paint, îmbunătățiri pentru browser-ul Edge și un filtru de lumină albastră pentru protejarea ochilor seara sau la primele ore ale dimineții.

VIDEO Samsung va prezenta la Mobile World Congress mai multe produse ce țin de realitatea virtuală și augmentată CITEȘTE ȘI VIDEO Samsung va prezenta la Mobile World Congress mai multe produse ce țin de realitatea virtuală și augmentată

Al doilea update nu are un nume și dată estimată de lansare. Din slide-ul prezentat de Microsoft, acesta pare să fie programat pentru finalul anului.

Deocamdată nu se cunosc informații despre facilitățile pe care Microsoft le va include în acest update. Este posibil ca printre noutăți să se numere tehnologia Windows Holographic - suportul software care va face posibilă folosirea căștilor de realitate virtuală și augmentată pe Windows 10.

Mai multe date oficiale vor fi cu siguranță prezentate în luna mai, când Microsoft organizează conferința anuală dedicată dezvoltatorilor, Build.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10