Xiaomi, al treilea producător de smartphone-uri, acuzat că limitează pe ascuns performanța aplicațiilor

Xiaomi, al treilea producător de smartphone-uri, acuzat că limitează pe ascuns performanța aplicațiilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 apr 2022

Xiaomi ar reduce intenționat și fără a-și înștiința utilizatorii puterea de procesare disponibilă pentru anumite aplicații, probabil în scopul creșterii autonomiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Primate Labs, producătorul aplicației Geekbench, de testare sintetică a smartphone-urilor cu Android, susține că a descoperit pe telefoanele Xiaomi un sistem asemănător cu cele care ar fi folosite de OnePlus și Samsung.

Astfel, performanța disponibilă pentru jocul Fortnite rulat pe un telefon Xiaomi Mi 11 ar fi cu 30% mai mică în cazul sarcinilor pentru un singur nucleu și cu 15% redusă pentru sarcinile realizate pe mai multe nuclee decât cea afișată în mod normal în testele sintetice.

Hackerii au compromis Mailchimp și l-au folosit pentru a ataca posesorii de monede digitale CITEȘTE ȘI Hackerii au compromis Mailchimp și l-au folosit pentru a ataca posesorii de monede digitale

Asta înseamnă, conform sursei citate, că și Xiaomi  ar limita artificial resursele ce pot fi folosite de aplicații și jocuri, dar nu ar face același lucru pentru testele sintetice, unde preferă să apară nivelul normal de performanță, pentru a susține marketarea produsului.

Alte teste ar fi arătat limitări similare și în cazul altor aplicații, precum Netflix și browser-ul Chrome, pe Xiaomi 12 Pro și Xiaomi 12X.

Încă nu este clar dacă și Xiaomi are o listă de aplicații pentru care intră automat în funcțiune limitarea performanței, așa cum a fost în cazul Samsung.

Producătorul coreean încă nu a oferit un răspuns oficial pentru această situație.

Ultimele luni au arătat că există o adevărată modă în rândul producătorilor de smartphone-uri cu Android - aceea de a promite o anumită performanță când promovează telefonul, dar a o reduce artificial în practică, pentru că, altfel, autonomia ar fi prea mică.

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
smartphone
performanța
aplicații