Xiaomi trece peste Apple și urcă pe locul 3 în topul producătorilor de smartphone-uri

Xiaomi trece peste Apple și urcă pe locul 3 în topul producătorilor de smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 nov 2020

Compania chineză a vândut în al treilea trimestru mai multe smartphone-uri decât Apple, cu care a făcut schimb de locuri în clasamentul producătorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Trei firme de analiză a pieței, Canalys, IDC și Counterpoint Research, dau Xiaomi pe locul trei în topul producătorilor de smartphone-uri după estimările realizate pentru al treilea trimestru al anului.

Firma chineză a livrat în ultimul trimestru 46,2 milioane de unități, ceea ce reprezintă o creștere de la an la an de nu mai puțin de 46%.

Samsung se grăbește să-și lanseze mai devreme smartphone-ul premium Galaxy S, pentru a depăși Huawei CITEȘTE ȘI Samsung se grăbește să-și lanseze mai devreme smartphone-ul premium Galaxy S, pentru a depăși Huawei

Apple, pe de altă parte, a pierdut un procent conform Canalys și 7 procente după analiza Counterpoint, după ce a livrat 41,7 milioane de iPhone-uri în al treilea trimestru.

Astfel, Xiaomi face rocada cu Apple și devine al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri, devansat fiind doar de Samsung și Huawei, iar după cum merg lucrurile, depășirea Huawei pare doar o chestiune de timp.

Spre exemplu, în Europa, în vreme ce Huawei a scăzut cu 25%, Xiaomi a livrat cu 88% mai multe unități în ultimul trimestru. La nivel global, conform IDC, cota Huawei a scăzut cu 22%.

Pentru Apple este prima oară în ultimii 10 ani când nu se regăsește printre cei mai mari trei producători ai pieței de smartphone-uri.

Compania americană este așteptată, totuși, să revină în trimestrul al patrulea, datorită lansării noii serii de iPhone-uri, compusă din patru modele.

Piața smartphone-urilor a scăzut în ultimul trimestru cu 4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsung
huawei
xiaomi
smartphone