Yahoo a încheiat un acord de 117,5 milioane de dolari, în cel mai mare caz de furt de date ale clienților din istorie

Yahoo a încheiat un acord de 117,5 milioane de dolari, în cel mai mare caz de furt de date ale clienților din istorie
scris 10 apr 2019

Yahoo a încheiat un acord de 117,5 milioane de dolari cu milioane de clienți ale căror adrese de email și alte date personale au fost furate, acesta fiind cel mai grav caz de acest tip din istorie, transmite Reuters.

Acordul pentru închiderea procesului colectiv a fost făcut public marți și are rolul să răspundă criticilor anterioare ale judecătorului districtual Lucy Koh, din San Jose, California, scrie News.ro.

Pe 28 ianuarie, Koh a respins o versiune anterioară a acordului, iar aprobarea ei este încă necesară.

Experții în securitate cibernetică au descoperit un magazin online ce vinde \'\'măști digitale\'\' furate și conturi de utilizatori CITEȘTE ȘI Experții în securitate cibernetică au descoperit un magazin online ce vinde ''măști digitale'' furate și conturi de utilizatori

Yahoo, care face parte acum din grupul american Verizon Communications, a fost acuzată că nu a făcut publice suficient de rapid trei cazuri de accesare neautorizată a circa 3 miliarde de conturi, în perioada 2013-2016.

Noul acord prevede plata a cel puțin 55 de milioane de dolari pentru acoperirea cheltuielilor victimelor, 24 de milioane de dolari pentru monitorizarea creditelor, până la 30 de milioane de dolari pentru comisioane legale și până la 8,5 milioane de dolari pentru alte cheltuieli.

Acordul include până la 194 de milioane de persoane în Statele Unite și Israel, cu circa 896 de milioane de conturi.

Separat, Verizon a acceptat să cheltuiască 306 milioane de dolari în perioada 2019-2022 pentru securitatea informațiilor, sumă de cinci ori mai mare față de cea cheltuită de Yahoo în perioada 2013-2016.

Yahoo a convenit în 2016 vânzarea diviziei de internet grupului Verizon, pentru 4,83 de miliarde de dolari. Abia ulterior a dezvăluit amploarea accesării neautorizate a datelor utilizatorilor, ceea ce a condus la reducerea sumei la 4,48 de miliarde de dolari. În decembrie, Verizon a revizuit în scădere mare parte din valoarea Yahoo.

În 2017, procuratura americană a pus sub acuzare doi agenți ruși de spionaj și doi hackeri, în legătură cu unul din cazuri. Unul din hackeri și-a recunoscut vinovăția.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
furt de date