YouTube anunță mai multe noutăți, printre care o funcție de căutare în cadrul filmărilor

YouTube anunță mai multe noutăți, printre care o funcție de căutare în cadrul filmărilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 dec 2022

Căutarea în cadrul clipurilor video, crearea unor cursuri educative gratuite ori contra cost și posibilitatea adăugării mai multor piste audio sunt cele mai noi facilități care vor ajunge pe YouTube.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Google a anunțat o serie de noi opțiuni pentru YouTube, care încep acum să fie testate cu un număr redus de utilizatori, înainte de a deveni disponibile pentru toată lumea.

În primul rând, YouTube va avea o funcție de căutare în cadrul clipurilor video, care funcționează pe baza transcrierii automate a vorbirii pe care platforma o realizează deja.

Veniturile jocurilor mobile vor scădea în 2022 CITEȘTE ȘI Veniturile jocurilor mobile vor scădea în 2022

Când caută după o anumită frază, care este identificată în transcrierea unei anumite filmări, utilizatorul va fi direcționat la momentul în care fraza căutată apare în transcriere.

În al doilea rând, YouTube anunță Courses, un format special pe care creatorii de conținut îl pot folosi pentru cursuri educative. Aceștia vor putea alege dacă vor face disponibile cursurile gratuit sau pe bază de abonament.

În fine, creatorii de conținut vor putea adăuga mai multe piste audio filmărilor urcate pe YouTube. Această facilitate va funcționa într-un mod similar celei oferite de serviciile de streaming, unde utilizatorii pot alege una din limbile în care este disponibilă coloana sonoră a filmelor și serialelor.

Nu se știe exact când vor fi disponibile funcțiile anunțate acum pentru YouTube. Google are obiceiul de a anunța noile facilități și cu mai multe luni înainte de a le implementa.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
google
video
audio